Skype til iOS med gruppesamtale

Prat, chat eller videokonferanse med inntil fire personer.

Skype til iOS med gruppesamtale
Skype til iOS får med versjon 5.4 støtte for gruppesamtaler. Samtaleverten kan ved ett enkelt trykk fjerne eller legge til deltakere. Bilde:

Skype til iOS er nå oppdatert til versjon 5.4. Den viktigste nyheten er støtte for chat, samtale eller videokonferanse med inntil fire personer.

Det er første gang programmet får gruppefunksjonalitet ved oppringing på smarttelefon.

Man starter en samtale med én person på vanlig måte, og inviterer deretter nye deltakere ved å klikke på et ikon. Verten kan også ta vekk den enkelte deltaker underveis.

– Vi støtter opptil fire personer med gruppesamtaler i denne første utgivelsen, men du kan forvente å høre mer om dette senere, heter det i kunngjøringen på Skype-bloggen.

Foreløpig er dette en iOS-ekslusiv funksjon. Det betyr at gruppesamtalen må settes opp fra en iPhone eller iPad. Det er likevel mulig å legge til også Android-baserte Skype-brukere i disse gruppesamtalene.

Det gis i kunngjøringen ingen detaljer om når gruppefunksjonaliteten kommer til Android, Windows Phone eller Windows, men det er etter alt å dømme bare et spørsmål om tid.

Skype er en av verdens mest utbredte klienter for IP-telefoni og videokonferanse. Den populære tjenesten ble kjøpt opp av Microsoft for 8,5 milliarder dollar i 2011.