Skype til iPhone denne uken

Gjøres tilgjengelig via iTunes App Store.

Skype til iPhone denne uken

Gjøres tilgjengelig via iTunes App Store.

Drøyt to måneder etter den første kunngjøringen, skal en egen Skype-klient for Apples iPhone gjøres tilgjengelig via iTunes App Store på tirsdag denne uken. Det skriver CNET, etter å ha intervjuet Skypes sjefutvikler, Kurt Thywissen.

Dette kommer etter at Skype tidligere i år kom med en slanket betaversjon av klientprogramvaren, som kan kjøres på Android-mobiler og over hundre mobiler med Java-støtte.

Skype for iPhone skal ha en design som har mer felles med det øvrige brukergrensesnittet i iPhone enn det mange kjenner fra Skype 4.0 for Windows.

Den skal blant annet ta i bruk telefonens funksjonalitet for legge til filtre for å vise blant annet hvilke av brukerens kontakter som er tilgjengelige. Klienten støtter både IP-telefoni og lynmeldinger. IP-telefonien avhenger av WLAN-tilknytning. Programmet vil også fungere på iPod Touch for brukere som har hodetelefon med mikrofon.

Ifølge CNET er en del funksjonalitet utelatt fra iPhone-versjonen av Skype. Dette inkluderer mulighetene for å sende SMS, å opprette konferansesamtaler, å kjøpe SkypeOut-kreditt direkte og å sende filer. Noen av disse funksjonene kan trolig ventes i neste utgave av programvaren.

    Les også:

Til toppen