Skype til iPhone denne uken

Skype til iPhone denne uken

Gjøres tilgjengelig via iTunes App Store.

Drøyt to måneder etter den første kunngjøringen, skal en egen Skype-klient for Apples iPhone gjøres tilgjengelig via iTunes App Store på tirsdag denne uken. Det skriver CNET, etter å ha intervjuet Skypes sjefutvikler, Kurt Thywissen.

Dette kommer etter at Skype tidligere i år kom med en slanket betaversjon av klientprogramvaren, som kan kjøres på Android-mobiler og over hundre mobiler med Java-støtte.

Skype for iPhone skal ha en design som har mer felles med det øvrige brukergrensesnittet i iPhone enn det mange kjenner fra Skype 4.0 for Windows.

Den skal blant annet ta i bruk telefonens funksjonalitet for legge til filtre for å vise blant annet hvilke av brukerens kontakter som er tilgjengelige. Klienten støtter både IP-telefoni og lynmeldinger. IP-telefonien avhenger av WLAN-tilknytning. Programmet vil også fungere på iPod Touch for brukere som har hodetelefon med mikrofon.

Ifølge CNET er en del funksjonalitet utelatt fra iPhone-versjonen av Skype. Dette inkluderer mulighetene for å sende SMS, å opprette konferansesamtaler, å kjøpe SkypeOut-kreditt direkte og å sende filer. Noen av disse funksjonene kan trolig ventes i neste utgave av programvaren.

    Les også:

Til toppen