TELEKOM

Skype til iPhone kjører nå i bakgrunnen

Dropper også planene om å ta betalt for 3G-støtte.

22. juli 2010 - 08:03

Skype er trolig den viktigste grunnen til at så mange ønsket seg støtte for fleroppgavekjøring (multitasking) på iPhone. (I tillegg til musikkstreaming fra Spotify/Wimp og lignende, så klart).

iOS 4.0 introduserte som kjent slik støtte, men det krever omstilling fra programmene.

I går kveld kom omsider oppdateringen fra Skype, som gjør det mulig å kjøre den populære IP-telefoni- og lynmeldingsklienten i bakgrunnen.

Dermed kan brukeren bli oppringt over Skype på mobiltelefonen uten at programmet ligger aktivt i forgrunnen. Dette fungerer også hvis telefonen er i hvilemodus.

Tidligere måtte brukeren starte programmet hver gang en samtale skulle settes opp, noe som gjorde at programmet hadde svært begrenset nytteverdi (kontakten du ville ringe var neppe pålogget).

Skype 2.0.1 til iPhone støtter bare iPhone 4 og iPhone 3GS.
Skype 2.0.1 til iPhone støtter bare iPhone 4 og iPhone 3GS.

Samtaler over Skype på iPhone blir heller ikke brutt dersom du skulle finne på å bytte til et annet program samtidig. Det er med andre ord mulig å sjekke innboksen samtidig som du prater i vei.

Den neste nyheten fra Skype passer som hånd i hanske, og er like gledelig.

Skype til iPhone fikk nylig støtte for 3G-samband, men Skype sa samtidig at dette bare ville være gratis i en prøveperiode.

Selskapet har snudd, og lover nå at dette forblir kostnadsfritt på permanent basis.

For ordens skyld nevner vi at det er Skype til Skype-samtaler som er gratis. Datatrafikken som går med i mobilnettet må du fremdeles betale for til din teleoperatør.

Med Skype kan du også ringe til vanlige mobil- og fasttelefoner, men det tar selskapet seg betalt for.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.