TELEKOM

Skype truet av ny regel i Kina

Bare statlige teleselskaper skal få lov til å levere tale over IP.

3. jan. 2011 - 08:47

Meldinger i kinesiske aviser, blant dem South China Morning Post og Shanghai Daily, går ut på at ministeriet for industri og informasjonsteknologi (MIIT – Ministry of Industry and Information Technology) har varslet nye regler for tjenester innen tale over IP.

Ifølge de nye reglene skal slike tjenester kun tillates levert gjennom to nasjonale operatører, China Telecom og China Unicom. Det er ikke oppgitt når de nye reglene skal tre i kraft.

Vestlige tjenester som Skype, Google Voice, Microsoft Windows Live Messenger og andre meldingstjenester med tale vil kunne rammes av den nye bestemmelsen. Det vil også, ifølge Asia-bloggen til Forbes, et hundretalls lokale tilbydere.

Skype er i dag i utstrakt bruk i Kina, av både private og bedrifter. Tilbakemeldinger til kinesisk og internasjonal presse tyder på at Skype fungerer normalt i Kina. Skype leveres gjennom et samarbeid med en lokal operatør, TOM Online. De to opprettet et fellesselskap i september 2005, og tilbyr en «skreddersydd, forenklet kinesisk utgave av Skype».

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.