FORBRUKERTEKNOLOGI

Skype utfordrer Snapchat ned ny app

Spontane videosamtaler med en vri.

Brukerne av Skype Qik kan filme med både hoved- og frontkameraet, ja til og med skifte kamera midt under en video. Videosnuttene kan være opptil 42 sekunder lange.
Brukerne av Skype Qik kan filme med både hoved- og frontkameraet, ja til og med skifte kamera midt under en video. Videosnuttene kan være opptil 42 sekunder lange. Bilde: Skypes YouTube-video
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2014 - 07:43

Microsoft-eide Skype lanserte i går en helt ny mobilapp, Skype Qik. Den skal i liten grad erstatte dagens Skype-applikasjon, men er i stedet et supplement som først og fremst framstår som en krysning mellom SMS og Snapchat, men kanskje litt mindre hektisk å bruke enn sistnevnte. Videomeldingene kan være like intime som en telefonsamtale, men like spontane som en tekstmelding. Som med Snapchat blir videoene slettet automatisk, men ikke med en gang de er avspilt.

Tjenesten er basert på teknologi fra en eldre mobilapplikasjon som het Qik, som Skype kjøpte opp allerede i 2011. Støtte for den gamle appen ble avsluttet i april i år.

Tanken med Skype Qik er at man på en temmelig lettvint måte kan sende personlige videohilsener til vennene man har i kontaktlisten på mobilen, uten at mottakeren må være klar til å se videoen med en gang. I stedet lagres videoen på en server i inntil fjorten dager, med mindre avsenderen selv sletter den på et tidligere tidspunkt.

Videoene kan bare sendes til kontakter man har telefonnummeret til, siden det er dette nummeret som identifiserer brukeren. Meldingene kan sendes til enkeltpersoner eller grupper. Dersom man er usikker på om en mottaker har Skype

Dersom brukeren ikke har tid til å lage en video som et svar på en video man har mottatt, kan man bruke en Qik Flik, en ferdiginnspilt svarvideo på 5 sekunder som man har lagd på forhånd. Denne funksjonen er dog ikke tilgjengelig i iOS-utgaven av appen ennå, men vil bli lagt til i løpet av noen måneder.

Mens Snapchat er særlig populær blant de litt yngre smartmobilbrukerne, kan kanskje Skype Qik dekke en til nå ukjent behov hos de noe eldre brukerne.

Nedlastingslenker finnes på denne siden. Appen er tilgjengelig for både Android, iOS og Windows Phone.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.