RESULTATERFINANS

Skype utsetter børsintroduksjon

Ikke en gang tale om første halvår 2011.

27. jan. 2011 - 09:03

I august i fjor meldte Skype at de planla å komme seg på Nasdaq-børsen i New York innen årsskiftet (se artikkelen Skype forbereder børsintroduksjon).

I løpet av høsten ble det klart at børsintroduksjonen måtte utsettes, delvis på grunn av den uventede utnevnelsen av Tony Bates som ny toppsjef (CEO) i oktober. På en pressekonferanse i Las Vegas tidlig i januar avviste Bates og andre i Skype å svare på ethvert spørsmål om børsintroduksjon (se artikkelen Skype kjøper ekspert på video til mobil).

På det tidspunktet var tilliten til Skype svekket etter et sammenbrudd 22. desember som gjorde tjenesten utilgjengelig i 24 timer før den gradvis ble gjennomrettet (se artikkelen Skype forklarer seg om nedetiden i jula).

I et oppslag i Wall Street Journal i går vises det til interne kilder som forteller at Skypes børsintroduksjon er utsatt, og tidligste kan skje i juli.

Det Skype gjorde i august i fjor var å registrere sin hensikt om børsintroduksjon hos USAs finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission). Det tar normalt fire til seks måneder fra denne registreringen til børsintroduksjonen faktisk finner sted. To andre kjente sosiale tjenester, LinkedIn og GroupOn, har også registrert kommende børsintroduksjoner hos SEC.

Dokumenter som Skype har levert til SEC forteller at tjenesten hadde 560 millioner registrerte brukere per 30. juni 2010, og at det hver måned er 8,1 millioner av disse som utnytter en Skype-tjeneste de må betale for. Skype hadde en omsetning på 406 millioner dollar i første halvår 2010, og et nettoresultat på 13,1 millioner dollar. Tilsvarende tall for første halvår 2009 er 400 millioner registrerte brukere, 6,6 millioner betalende brukere per måned, og 10,5 millioner dollar i nettoresultat.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.