TELEKOM

Skype vraker Windows Mobile

- Gir ikke god nok brukeropplevelse.

26. feb. 2010 - 08:47

IP-telefoni- og lynmeldingsklienten Skype gir opp Windows Mobile.

Det mye brukte ringeprogrammet har til nå vært tilgjengelig på de fleste plattformer i ulike versjoner. Programvaren finnes til Windows, Mac OS X, Linux, og mobiltelefoner flest.

Blant annet er det utvikles en egen slanket versjon kalt Skype Lite, som støtter hundretalls mobiltelefoner med Java-støtte.

Men nå blir det ikke lenger mulig å laste ned verken Skype eller Skype Lite til Windows Mobile fra selskapets nettsider.

- Dette er ikke en beslutning vi tar med lett hjerte, men grunnen er enkel. Ingen av disse programmene ga brukerne noen god opplevelse, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Selskapet utdyper denne begrunnelsen i en artikkel hos Information Week.

- De siste versjonene av Windows Mobile OS (de før Windows Phone 7) har gjort det stadig vanskeligere å utvikle programmer som tilfredstiller brukerne. Problemer med a ringe ved hjelp av høretelefonen i stedet for høyttaleren, er et eksempel.

Det ligger med andre ord i kortene at selskapet vil utvikle en egen funksjonsrik applikasjon til Microsofts kommende mobile OS — Windows Phone 7, som er ventet på slutten av året.

Virker ut året

De som allerede har lastet ned Skype Lite til Windows Mobile kan fortsette å bruke programmet ut året, opplyser selskapet i sitt brukerforum. Den samme artikkelen understreker at de som har installert fullklienten kan fortsette å bruke denne på vanlig måte.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.