SkypeIn gir opp Norge

Skype gir opp SkypeIn for denne gang, og gir brukerne kompensasjon.

Skype gir opp SkypeIn for denne gang, og gir brukerne kompensasjon.

Skype startet nylig en tjeneste der folk kunne ringe deres kunder fra vanlig telefoner. Skype tilbyr gratis telefoni mellom PC-er på internett, men denne tjenesten kostet 30 euro i året for et lokalt norsk nummer. Tjenesten er fremdeles i betaversjon, og var i utgangspunktet tilgjengelig i åtte land.

SkypeIn var oppe bare noen få dager her i Norge, og digi.no har fått mange tilbakemeldinger på at kvaliteten var bra. Men plutselig fungerte det ikke lenger. Brukerne fikk en e-post om at det var oppstått en teknisk feil, som de ikke spesifiserte videre. Selv om det ikke ble sagt i e-posten, fikk tonen som ble brukt flere brukere til å tolke det dithen at tjenesten kanskje ikke ville komme opp igjen med det første.

De fikk rett. En ny e-post er nå sendt ut til kundene av SkypeIn om at de ikke vet når tjenesten kan komme opp igjen, og at de derfor reverserer kjøpet og refunderer de 30 euroene.

Som kompensasjon for umaken gir Skype brukerne også 10 euro på deres SkypeOut-kontoer, som de kan bruke til å ringe vanlige telefoner, og tre måneders abonnement på telefonsvarer. Skype lover å melde fra når tjenesten blir tilgjengelig igjen.

SkypeIn gjør det mulig for folk å ha et lokalt nummer i hjemlandet, eller andre steder, så folk kan nå dem uansett hvor de er i verden, uten at det blir dyrt. Dette fungerer også med andre former for IP-telefoni, men 30 euro i året er blant de billigste tilbudene, ettersom det ellers ikke er noen oppstartsavgift.

Les mer om saken her: Kort åpningstid for norsk SkypeIn

Til toppen