Salesforce.com

Skyselskapet skulle flytte deler av datasenteret. Så gikk det veldig, veldig galt

 

Skyselskapet skulle flytte deler av datasenteret. Så gikk det veldig, veldig galt
(Bilde: digi.no)

 

Skygiganten Salesforce.com gikk på en gigantisk smell natt til onsdag.

Da datasenter-regionen NA14 gikk ned for telling i over 12 timer, førte det til at kunder på vestkysten av USA mistet fem timer med lagret arbeid i nettskyen. Det skriver Eweek.

Selskapet driver blant annet med CRM-løsninger som utelukkende blir levert fra nettskyen. Salesforce er at av de største IT-selskapene i USA.

Skulle flytte datasenter

Ifølge The Register startet problemene da selskapet skulle flytte deler av datasenteret til NA14-regionen. Etter flyttingen fungerte databasen i noen timer, før den krasjet helt. 

Selskapet klarte å løse deler av floken samme dag, men database NA14 kjører fortsatt med redusert ytelse, ifølge selskapet sine egne systemstatusverktøy.

– Vi opplevde et tjenesteavbrudd på NA14 klokken 12.41 den 10. mai. Problemet var løst 09.30 dagen etter - men databasen kjører fortsatt med redusert ytelse. Noen tjenester vil derfor ikke være tilegnelige, skriver selskapet på egne hjemmesider og fortsetter:

Gjennopprett fra backup

– Årsaken til krasjen skyldes filintegritetsproblemer med NA14-databasen. Databasen ble gjenopprettet fra en tidligere backup som ikke er affisert av integritetsproblemet. Data som er lagret i NA14 databasen mellom 09.53 UTC og 14.53 kunne ikke reddes.

Salesforce analyserer nå datakrasjen.

– Vi vil komme tilbake til kundene våre med mer informasjon så snart vi vet noe mer, skriver de.

– Jeg er lei meg

Administrerende direktør og gründer, Marc Benioff, har beklaget hendelsen på Twitter til en av brukerne som ble rammet.

– Jeg er lei meg for tjenesteavbruddet vi hadde på NA14. Vær så snill å send meg en e-post, så vi kan ringe deg, skriver han.

 

En så langvarig og omfattende datakrasj er ikke dagligdags i bransjen.

En kunde som Business Insider har pratet med sier at de aldri har opplevd noe lignende, så lenge de har benyttet seg av tjenestene til selskapet.

Til toppen