Slå alle tidligere orme-rekorder med ny joystick til mobilen

- Nå blir det 'ooorme-feeeber', spår mobil-joystick-produsent MTU Telecom. Ekstrautstyret som skal løfte ormespill-prestasjonene til nye høyder, både hva gjelder presisjon og hurtighet, skal slippes på selveste CeBit-messen i Hannover den 22. mars.

Det er ikke fritt for at mang en orme-entusiast nå kan puste lettet ut. Ormespillet, som finnes på de fleste Nokia-mobiltelefoner, har blitt en mer og mer populær syssel for blant annet ungdomsskoleelever, men man regner med at en stor del av den voksne del av befolkningen spiller orm i smug. Det er store mørketall her.

I dag er over 50 prosent av alle mobiltelefoner solgt til barn og ungdom under 25 år i Norge av merket Nokia, og ifølge den engelske avisen The Times spiller over 68 prosent av alle Nokia-eiere ormespillet jevnlig - noe joystick-produsenten MTU Telecom AS mener åpner for en svært stor brukermasse.

Det sikker uansett mange som setter pris på at det nå kommer nytt utstyr som gjør at man kan forbedre sine orme-prestasjoner ytterligere.

Snake, eller orm, er spillklassikeren hvor brukeren skal manøvrere en slange uten å kollidere med de fire veggene som spillet omgis av. Slangen skal hele tiden spise nye objekter som gjør den lengre og lengre, og dermed vanskeligere å manøvrere. Klarer man ikke å unngå veggene eller treffer seg selv, er det 'game over'.


Det er Larvik-selskapet MTU Telecom som har produsert joysticken SnakeBITE, som skal slippes i 12 land utenom Norge.

- Dermed blir det Snakefeber i alle landenes kriker og kroker, proklamerer selskapet i en pressemelding.

MTU sier selv om SnakeBITEat det er "en tilleggsenhet til mobiltelefonen som gjør at man med et enkelt håndgrep kan spille klassikeren 'Snake' på mobiltelefonen sin med en uovertruffen hastighet og presisjon som fra før har vært forbeholdt de ekstremt fingernemme."

Videre opplyser selskapet at joysticken er laget i myk plast, og at vekten er ubetydelig. Den er enkel å montere, klipses bare på telefonen, og vil passe til Nokia-modellene: 3210, 3310, 5110, 6110, 6150, 6210 og 7110.

Til toppen