JUSS OG SAMFUNN

Slabbedask eller arbeidsjern?

Si meg hva du leser - og hvor du leser det - og jeg skal si deg et par ting tilbake.

Therese Werenskiold
5. sep. 2000 - 08:53

En ny side - eller en ny fordel om du vil - ved nettaviser dukket plutselig opp i hodet mitt.

Jeg så for meg to bilder. Det ene var av en lettere leidbækk kar med oppkneppet ola-jakke, rutete skjorte, slitne dongeribukser og enda mer slitne joggesko, beina på jobbpulten og VG i fanget.

Papirutgaven av VG, vel å merke.

Ikke noe vondt om Verdens Gang forøvrig, men dette bildet gir ikke inntrykk av at vedkommende jobber hardt - for øyeblikket i hvert fall.

Men dersom papirutgaven av VG fjernes fra dette bildet og byttes ut med en PC (hvor vg.no er på skjermen) blir inntrykket noe ganske annet. (Jeg tar da utgangspunkt i at det er vanskeligere å lese nettaviser med beina på pulten, noe som fører til at man sitter rett i ryggen og med beina på gulvet, noe som i seg selv endrer inntrykket en del).

Da ser jeg for meg en "sysop" eller en annen tekniker som gjør jobben sin og holder seg oppdatert.

En surferunde er akseptert.

En manuell surferunde, med et arsenal av aviser og et hav av papir, ser ikke like bra ut i en arbeidsgivers øyne.

Det finnes selvsagt unntak. Men VG, Dagbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad (og alle de andre, beklager dersom noen føler seg støtt fordi jeg ikke her ramser opp deres avis..) gir inntrykk av pause fra jobb (muligens med unntak av Dagens Næringsliv og Finansavisen, i hvert fall innen visse miljøer), mens de samme avisenes nettutgaver (eller rene nettaviser for den saks skyld) gir inntrykk av jobb av den enkle grunn at man sitter foran en PC og PC-en fremdeles ser ut som et arbeidsverktøy.

Jeg tror mange ansatte føler det slik uten at jeg skal påberope meg å ha drevet noe videre forskning på området.

Kanskje denne teorien stinker litt. Kanskje jeg er forutinntatt tatt i betraktning mediet jeg selv jobber i. Eller kanskje jeg har rett.

Gi meg gjerne din tilbakemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.