BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slack frir til utviklere og gjør seg til plattform

Populært samarbeidsverktøy og «epost-killer» viser styrke.

Kan oppstartsbedriftenes foretrukne samhandlingsverktøy slå an også bredt blant etablerte virksomheter? Slack vokser kraftig og nå legger de store penger på bordet til utviklere som vil utvide økosystemet rundt.
Kan oppstartsbedriftenes foretrukne samhandlingsverktøy slå an også bredt blant etablerte virksomheter? Slack vokser kraftig og nå legger de store penger på bordet til utviklere som vil utvide økosystemet rundt.
17. des. 2015 - 07:44

Slack har på kort tid skapt seg en nisje i markedet for gruppevare, nærmere bestemt samhandling i team med en rekke funksjoner for meldingsutveksling, også i sanntid, med arkiv og søk, åpne og lukkede grupper eller kanaler.

Samarbeidsverktøyet kan til en viss grad erstatte e-post, i hvert fall internt i en virksomhet eller gruppe.

Det er nå 2 millioner daglige brukere. Mange er gratispassasjerer, men de har også rundet 300.000 betalte kontoer.

Ikke verst for en virksomhet som lanserte i fjor.

Bygger økosystem

Slack åpner nå en slags egen app store, eller rettere sagt katalog over apper og tjenester som utvider verktøyet på ulike måter.

Ved hjelp av investorene etablerer de også et eget utviklerfond i størrelsesorden 700 millioner kroner, som skal oppmuntre utviklere til å skape nye apper.

Fra tidligere har de også programmeringsgrensesnitt og rikelig med dokumentasjon egnet for utviklere som ønsker å bidra til økosystemet eller lage tilleggsfunksjonalitet.

Denne uken kunngjør de også et nytt utviklerrammeverk i åpen kildekode kalt Botkit, som ifølge dem selv gjør det enklere å skape bot’er og andre applikasjoner som kjører på Slack.

Selskapet legger ikke skjul på at de nå etablerer Slack som en egen plattform.

Samhandlingsverktøyet har skaffet seg en trofast brukerskare og en hurtig økende inntektsstrøm. Noe av appellen er trolig at Slack tidlig satset på å gjøre det svært enkelt for brukerne å integrere tjenesten med en lang rekke andre tjenester, deriblant Dropbox, Google Drive, Github, JIRA, RSS-feeder og så videre.

Alene er de ikke. HipChat, Flowdock eller Yammer (som Microsoft kjøpte) kan nevnes som noen av alternativene.

Verdsatt til 24,5 milliarder

Etter en serie oppsiktsvekkende emisjoner økte selskapets markedsverdi fra 1,1 til 2,8 milliarder dollar i løpet av et halvår fra oktober i fjor og fram mot våren 2015. Det tilsvarer spenstige 24,5 milliarder kroner.

Kjente venturekapitalfond som Andreessen Horowitz, Accel Partner, Google Ventures, Kleiner Perkins og Digital Sky Technologies med flere er på eiersiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.