SAMHANDLINGSVERKTØY

Slack-trøbbel skyldes ustabil DNS-tjeneste

En fiks skal være på vei. I mellomtiden gir Slack et annet råd som kan hjelpe.

Slack-vindu og Slack-logoen.
Slack-vindu og Slack-logoen. Illustrasjon: Slack. Montasje:digi.no
1. okt. 2021 - 08:30

Hvis du har opplevd problemer med samhandlings- og kommunikasjonsverktøyet i går kveld og morgentimene fredag, så er du ikke alene. 

Slack-brukere verden over har rapportert om trøbbel med tjenesten, som skal være nede for enkelte, men slettes ikke alle. De berørte sliter med å sende meldinger, koble seg til tjenesten, inkludert også nettsidene.

Slack tar på seg ansvaret for de tekniske problemene. I en statusmelding skriver de at hendelsen er forårsaket av DNS-endringer (domain name service system) de selv har utført.

Fiks på vei – bruk Google DNS så lenge

Hvor mange som er berørt er uvisst, men Slack hevder selv at «færre enn 1 prosent» av brukerne sliter med å koble til.

De skriver spesifikt at dette ikke er relatert til tredjeparts DNS-programvare eller andre tjenester. Men for å løse utfordringen raskere kan berørte be sin internettleverandør (ISP) om å «flushe» (oppdatere) DNS-oppføringen for domenet slack.com.

Det finnes flere som tilbyr alternative DNS-tjenester som alle kan benytte. Enkelte har svært enkle IP-adresser som gjør dem lett å huske, slik som Cloudflare med 1.1.1.1 og Google med 8.8.8.8 og 8.8.4.4. 

I skrivende stund er en fiks i ferd med å bli rullet ut. Det melder Slack på Twitter i 08-tiden fredag morgen. I mellomtiden anbefaler de Googles alternative DNS-tjener.

Tidligere, det vil si torsdag kveld norsk tid, har Slack meldt at feilen ville bli rettet i løpet av 12 timer, som deretter ble oppjustert til 24 timer.

Alle vet at internett er i konstant endring, men antallet nettsider som forsvinner hvert år er kanskje større enn mange er klar over.
Les også

Internett «råtner»: Så mange nettsider har forsvunnet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.