Slakter Nokias kartapp for iOS

– Nokia Here ble sluppet inn for å få Apple Maps til å se bra ut, mener bruker.

Slakter Nokias kartapp for iOS
Kartapplikasjonen Nokia Here for iOS ser ikke ut til å kunne gi iOS 6-brukere noen nevneverdig bedre og gratis kartløsning. Bilde: Apple App Store

Nokia har fått ros for selskapets kartløsninger til Windows Phone. Men Nokia Here, som ble gjort tilgjengelig for iOS for en uke siden, har ikke blitt like godt mottatt.

Etter at Apples egen, nye kartapplikasjon viste seg å være svært mangelfull, har dette gitt andre kartapp-leverandører en god mulighet til å vinne iOS-brukernes hjerter. Nokia er blant de som så lang har forsøkt, men mye kan tyde på at selskapet – i likhet med Apple selv – har hatt det for travelt og dermed ikke har sikret at kvaliteten er til stede fra først stund.

Brukeranmeldelser
Ifølge eWeek var det etter bare to dager kommet nærmere tusen rangeringer fra brukere i App Store. Mer enn halvparten hadde gitt Nokia Here bare én stjerne av fem mulige. Nå har antallet rangeringer vokst til drøyt 1200. Gjennomsnittskarakteren er på 2,5 stjerner (noe som likevel er mer enn de to stjernene Googles YouTube-app har fått i gjennomsnitt).

Brukere forteller at applikasjonen er treg, stygg, mangler vektorgrafikk og sving-for-sving-funksjonalitet og dessuten veier i kartet over Japan.

En person som har gitt appen to stjerner, skriver ifølge eWeek at Apple sannsynligvis slapp inn Nokia-apen for at folk skulle få se hva en dårlig kartapp virkelig ser ut som.

– Dersom Google ikke inkluderer vektorgrafikk med kartene sine, så har Apple ingenting å bekymre seg for, skriver vedkommende.

Nå har Google brukt vektorgrafikk i Android-appen siden 2010, så sannsynligheten for at det kommer også i iOS-appen er nok til stede.

– Er det virkelig noen som mener at dette er bedre enn den nye iOS Maps? De som har laget dette, burde holde seg til Win8 og WP8 slik at ingen noensinne vil se hvor dårlig det er, skrive en iOS-bruker.

Til New York Times sier en talsmann for Nokia, Doug Dawson, at selskapet er fornøyde over at Here-applikasjonen har blitt møtt med så sterk interesse. Samtidig understreker han at iOS-appen er basert på webteknologi, og at selskapet vil jobbe for å gjøre den like god som kartapplikasjonen selskapet tilbyr sammen med selskapets Lumia-telefoner.

Google

Spørsmålet er om dette vil skje før Apple får skikk på selskapets egen kartapplikasjon. Det er derimot lite sannsynlig at det skjer før Google søker om å tilby en egen iOS-utgave av Google Maps-applikasjonen. For mange iOS-brukere er dette kanskje det eneste gjenværende håpet om å få en godt fungerende, global og gratis kartapplikasjon på mange måneder. Men det er ikke gitt at Googles første iOS-utgave av Google Maps-applikasjonen vil være noe bedre enn de eksisterende applikasjonene.

    Les også: