JUSS OG SAMFUNN

Slakter politiets nye nettside

- Skrekkelig kode, nitrist design og horrible tekster, ifølge ekspert på brukervennlighet.

Politiets nye nettportal holder ikke mål i 2009, og burde dessuten kostet brøkdelen å utvikle, mener ekspert på brukervennlige webløsninger, Are Halland i Netlife Research.
Politiets nye nettportal holder ikke mål i 2009, og burde dessuten kostet brøkdelen å utvikle, mener ekspert på brukervennlige webløsninger, Are Halland i Netlife Research.
1. sep. 2009 - 10:27

Politiets nettsider har i årevis blitt trukket frem som landets verste av en samlet webbransje.

Forventningene var derfor store da nye politi.no ble lansert mandag denne uken, etter ett års utviklingsarbeid som har kostet 28,5 millioner skattekroner.

Under gårsdagens presselansering trakk politiet, som selv har utviklet løsningen, frem bedre brukervennlighet som noen av forbedringene i forhold til den gamle utskjelte nettjenesten.

Det kunne de spart seg, ifølge senior informasjonsarkitekt Are Halland fra Netlife Research. I selskapets firmablogg IAllenkelhet.no slakter han den nye nettportalen.

- Hadde politiet lansert dette i 1999 ville det vært greit. Nå i 2009 holder dette simpelthen ikke mål. Nye politi.no er fortsatt en nasjonale skandale, skriver han.

- Den nye løsningen lider av nyhetssyken, er ufokusert med tragiske menyer, skrekkelig kode, nitrist design og horrible tekster, mener Halland.

Burde kostet brøkdelen

I tillegg til å reagere på innholdet og mangelen på teknisk kvalitet, mener han pengebruken grenser til det uansvarlige.

- Det ville vært fullt mulig å utvikle et moderne, brukerfokusert, oppgaveorientert nettsted for bokstavelig talt en brøkdel av 28,5 millioner kroner. Én million hadde holdt rikelig for å få til dette, uavhengig av bakenforliggende systemer, slår informasjonsarkitekten fast.

Halland lister opp elementære kodefeil og bruk av utdatert webteknologi som eksempler på noe som vitner om skremmende inkompetanse, innen et område han mener burde stått øverst på dagsorden i 2009.

Han er heller ikke videre imponert over innføringen av Fast-teknologi for å drive nettjenestens søkefunksjon.

- At den underliggende teknologien er fra Fast betyr ingenting, når alle andre vet at Fast-søk rett ut av boksen uten tilpasning ikke holder mål, skriver Are Halland.

Hva synes du om politiets nye nettportal? Delta i debatten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.