Slankere og skarpere

Apple presenterer en kraftig oppgradering av MacBook Pro.

Den nye Macbook Pro med Retina-skjerm har blitt betydelig tynnere enn forgjengeren. Her er de fotografert under lanseringen mandag denne uken.
Den nye Macbook Pro med Retina-skjerm har blitt betydelig tynnere enn forgjengeren. Her er de fotografert under lanseringen mandag denne uken. (Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press)

Apple presenterer en kraftig oppgradering av MacBook Pro.

Apples utviklerkonferanse, som gikk av stabelen i går, presenterte selskapet en kraftig oppgradering av Macbook Pro. Sammen med en rekke andre nyheter var det denne som helt klart skapte mest oppmerksomhet av maskinvare-nyhetene til verdens største IT-selskap.

Selskapet presenterte også oppdaterte versjoner av MacBook Air og oppdateringer av sine MacBook Pro-maskiner, men det var først og fremst versjonen med Retina-skjerm som fikk oppmerksomheten.

Under salgsplakaten «Du har aldri sett noe lignende. Fordi det aldri har vært noe lignende» presenterte selskapet en langt tynnere utgave av den bærbare arbeidshesten.

Den nye MacBook Pro stakk av med det meste av oppnerksomheten da Apple lanserte ny maskinvare mandag.
Den nye MacBook Pro stakk av med det meste av oppnerksomheten da Apple lanserte ny maskinvare mandag. Bilde: Stephen Lam/Reuters/SCANPIX

Maskinen har en firekjernes Intel Core i7 prosessor, opp tikl 16 GB RAM, og maksimalt 786GB lagring (SSD) mens grafikken blir levert av NVIDIA Kepler GT 650M. Ingen av modellene som tilbys har optisk disk.

Men det viktigste punktet er skjermen. Den er nemlig utstyrt med en Retina-skjerm som skal levere en oppløsning på 2880X1800. Det blir altså ikke mulig å skille de ulike pikslene på skjermen fra hverandre med det blotte øyet. Skjermen er på 15 tommer som de klarer å presse inn over fem millioner piksler. Dermed er kampen med de andre PC-produsentene i gang: Apple har startet startskuddet for det som kan bli en real skjermkrig.

Skjermen på den nye MacBook Pro har klart å skvise inn 5 millioner piksler. Oppløsningen er dermed så god at det blotte øyet ikke klarer å skille pikslene fra hverandre.
Skjermen på den nye MacBook Pro har klart å skvise inn 5 millioner piksler. Oppløsningen er dermed så god at det blotte øyet ikke klarer å skille pikslene fra hverandre. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Maskinen er 0,71 tommer, 18 millimeter, på det tykkeste og veier noen fjær over 2 kilo. Maskinen er tilgjengelig for salg i dag og den enkleste modellen med 2,3 Ghz prosessor og 256 GB flashminne selges i Norge for ti kroner under 18.000 kroner. 2,6 Ghz-modellen går for 22.490 kroner. Ifølge Apples nettsider blir de levert i løpet av to til tre uker.

Apples markedsdirektør Phil Schiller presenterte maskinen og kunne fortelle deltagerne på Apples tore utviklerkonferanse at dette «uten tvil er den beste datamaskinen vi noen gang har bygget».

    Les også:

Til toppen