BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slapp svensk PC-bruk

Svenskene ønsker hjemme-PC, men ikke for å gjøre jobben sin viser en undersøkelse Sifo og Gallup har gjennomført med 6.000 personer, derav 1.000 svensker.

Pål Gleditsch
15. jan. 1997 - 08:00

Svensker er opptatt av å ha en datamaskin hjemme. Da har de bedre forutsetningerfor å klare seg i karrieren, dessuten har barna glede av den i skolearbeidet. Men broderfolket er lite interessert i å bruke maskinen til Internett eller distansearbeide. En undersøkelse viser at både tyskere og spanjoler bruker maskinene sine mere enn svenskene gjør.

Det er Sifo og Gallup som har spurt 6000 personer - hvorav 1000 svensker - om brukervanene deres. Det er prosessorprodusenten Intel som har bestilt undersøkelsen, som viser at svenskene gjerne vil ha en PC hjemme. Men de vil altså i liten grad bruke den til å sende epost, snakke over nettet eller sende bilder. Likevel vil svenskene gjerne ha en kobling til Internett.

Undersøkelsen viser at svenskene har liten tro på det kontorløse samfunn. De tror ikke at datamaskinen gjør arbeidsdagen deres enklere, ved for eksempel å kunne jobbe hjemmefra og dermed få mere tid til familien. Svenskene foretrekker å jobbe på kontoret - ferdig med det.

Undersøkelsen viser at hele 60 prosent av italienerne kunne tenke seg å jobbe hjemmefra. Tilsvarende tall for svensker er 25 prosent. Av alle som deltok i undersøkelsen er svenskene de som er minst villige til å jobbe hjemmefra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.