BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slår sammen datasenter

Lefdal og Entra går sammen. Ut går tidligere partner.

Lefdal Mine og Entra Eiendom har funnet sammen. Det ble presentert på en pressekonferanse tirsdag. Tilstede var blant annet (fra venstre) Ingvild Myhre (styremedlem i Lefdal Mine), Sindre Kvalheim (Ledfal Mine), Rune Olsø (Adm. direktør Entra Eiendom), Anne Harris (Entra Eiendom), Bjørn Holm (Entra Eiendom) og Jørn Skaane (Adm. direktør Lefdal Mine).
Lefdal Mine og Entra Eiendom har funnet sammen. Det ble presentert på en pressekonferanse tirsdag. Tilstede var blant annet (fra venstre) Ingvild Myhre (styremedlem i Lefdal Mine), Sindre Kvalheim (Ledfal Mine), Rune Olsø (Adm. direktør Entra Eiendom), Anne Harris (Entra Eiendom), Bjørn Holm (Entra Eiendom) og Jørn Skaane (Adm. direktør Lefdal Mine). Bilde: Entra Eiendom
2. okt. 2012 - 12:30

Tirsdag ble pressen hasteinnkalt til en pressekonferanse hos statlige Entra Eiendom. Nyheten de skulle presentere var at Entras prestisjeprosjekt Greenfield Datacenter nå blir en del av satsningen til Lefdal Mine Datacenter.

Tidligere i år innledet de to et samarbeid, men de fant etter hvert ut at de burde ha et tettere forhold. Nå har Lefdal Mine Datacenter, som er tilhørende i Måløy på Vestlandet, kjøpt 67 prosent av aksjene i Entras prosjekt Greenfield Datacenter.

Selskapene ville ikke opplyse detaljene eller betingelser i avtalen.

Felles drift

– Målsetningen er å sikre et produkttilbud som i enda større grad enn tidligere møter krav og forventninger fra både norske og internasjonale kunder, ble det opplyst på pressekonferansen det samarbeidet ble presentert.

De to selskapene vil nå sammen gå for å tiltrekke seg kunder, både i Norge men først og fremst globalt. Lefdal Mine og Entra har planer om å utvikle to datasentre, henholdsvis i en nedlagt gruve i Måløy og ved et landanlegg i Fet kommune utenfor Oslo.

Det to data-sentrene vil drives under en felles paraply og ha ett felles driftsselskap, noe aktørene håper vil gi dem stordriftsfordeler samt enklere markedsføring av konseptet mot norske og internasjonale kunder.

Ved Måløy ligger Lefdal gruve, som kan romme svimlende 120.000 m2 datasenter. Nå slår de seg sammen med Entra Eiendom. <i>Bilde: Lefdalgruve.no</i>
Ved Måløy ligger Lefdal gruve, som kan romme svimlende 120.000 m2 datasenter. Nå slår de seg sammen med Entra Eiendom. Bilde: Lefdalgruve.no

HP ute av partnerskapet

Da Entra eiendom i februar lanserte Greenfield Datacenter var det sammen med HP Norge som partner. De er ikke lengre partnere i prosjektet. Entra Eiendoms toppsjef, Rune Olsø, bekrefter at partnerskapet med HP nå er over.

– Vi har hatt et veldig godt og nært samarbeid med HP og vi har ett godt forhold til dem. Men når vi skulle inn i et nytt partnerskap ville det være naturlig å løse opp dette, sier Olsø til digi.no.

Han sier at det er for tidlig å si om HP eller andre store aktører vil komme inn som partnere i fremtiden. IBM er imidlertid inne som tung partner med Lefdal Mine, noe de fremdeles er.

Ingen kunder - ennå

Så langt har de to selskapene ingen kunder, men ifølge Jørn Skaane, adm. direktør i Lefdal Mine og nå også den ansvarlige for Greenfield, jobbes det med flere kundeforhandlinger.

Dette tar imidlertid tid, men han understreket at de to selskapene sammen står mye bedre rustet til å ta på seg store og komplekse datasenter-løsninger både for norske og internasjonale kunder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.