Slår sammen filmtjenester

Mange om beinet i strømmemarkedet.

Slår sammen filmtjenester
Film2Home overtar kundene til Headweb og skal lansere en helt ny tjeneste for strømmet film. Bilde:

Det finnes en rekke aktører som tilbyr strømming av video i Skandinavia. Nå blir det én færre. I slutten av forrige uke ble det kjent at svenske Film2Home har kjøpt den svenske konkurrenten Headweb. Begge tjenestene tilbys også i Norge. Begge satser på en stykkprismodell, hvor man betaler for hver enkelt film man ser, i stedet for en abonnementsordning slik som blant annet Netflix. Til gjengjeld tilbyr disse tjenestene også relativt nye filmer.

Til NyTeknik sier administrerende direktør i Film2Home, Ulrika Lindwall, at det fusjonerte selskapet vil bli den største filmtjenesten i Sverige. Flere detaljer om dette skal bli offentliggjort senere denne uken, men det skal dreie seg om et samarbeid med Warner Bros.

Lindwall sier at selskapet allerede har gjort mye for å tilpasse seg et marked som endres raskt. Blant annet fastsettes prisene på filmleien etter hvor populære filmene er. Prisene varierer mellom 3 og 49 kroner.

Mange konkurrenter

Markedet for digital videoutleie i Skandinavia er tilsynelatende svært tøft. Det finnes en mengde aktører som tilbyr film og serier via strømming eller nedlastning, enten basert på abonnement eller stykkpris. Dette inkluderer CDON, CMore, Filmnet, Google Play Film, HBO Nordic, Apple iTunes, Netflix, SF Anytime og Viaplay. I tillegg kommer egne eller videresolgte tjenester via mange bredbånds- og kabel-tv-aktører.

Til IDG.se sier Lindwall at bransjens problem i stor grad er knyttet til prissettingen på film og lisenskravene som stilles.

– Prisen for ny film er for høy når den kommer til konsumenten, sier hun.

    Les også: