Slår sammen prisnivåene for Windows-apper

Første skritt mot Universal Windows Applications.

Slår sammen prisnivåene for Windows-apper
Windows Store-apper til Windows 8 kan nå selges til lavere pris enn tidligere. Bilde: digi.no

Microsoft kunngjorde under Build-konferansen i begynnelsen av april at det snart vil være mulig og relativt enkelt å lage applikasjoner som skal kunne kjøres på tvers av alle oppdaterte enheter med Windows og Modern UI, inkludert smartmobiler, pc-er og Xbox One.

I forrige uke kom et av de første tegnene på at dette nå forberedes av Microsoft. Selskapet har nå innført de samme prisnivåene på tvers av de ulike plattformene. Det er nødvendig siden man skal kunne kjøpe en app i til hvilken som helst av plattformene og kunne bruke den også med de øvrige plattformene, uten å måtte kjøpe den på nytt.

Men endringen ble tilsynelatende innført uten forvarsel allerede torsdag i forrige uke. Enkelte utviklere har opplevd at prisen på deres Windows Store-apper har blitt satt opp til et høyere prisnivå, uten at de har blitt gitt beskjed om dette.

Først på lørdag kom det en kunngjøring fra Microsoft om endringene.

Der forklares det at det har blitt innført to nye prisnivåer for Windows-apper (RT og 8.1), 0,99 og 1,29 dollar. Ifølge Microsoft representerer disse to nivåene 55 prosent av alle betalte Windows Phone-transaksjoner i dag.

Hva dette blir i norske kroner eller andre valutaer, vil ifølge Microsoft variere over tid. Dette avhenger av det enkelte lands avgifter og valutakurser, og prisene vil justeres periodevis. Det er nok det som har skjedd i eksempelet over.

– Du kan regne med å se noen endringer i app-prisingen din, i noen tilfeller lavere og i andre tilfeller høyere, heter det i kunngjøringen.

Utviklere oppfordres til å besøke Dev Center for å sjekke om prisene på deres apper nå har behov for justering.