AVTALER & KONTRAKTER

Slår sammen småskjermer

Sony, Toshiba og Hitachi samler sine LCD-virksomheter i ett selskap.

31. aug. 2011 - 09:47

Onsdag ble det klart at de tre japanske elektronikk-gigantene Sony, Toshiba og Hitachi slår sammen sine virksomheter innen små- og mellomstore LCD-skjermer. Årsaken er å øke konkurransekraften mot lavkostaktører i Sør Korea og Taiwan. Det melder selskapene i en pressemelding.

Det nye selskapet vil få navnet Japan Display, og vil bli den største aktøren i dette markedet foran Sharp og Samsung. Selskapet blir dermed en dominerende aktør i produksjon av skjermer til smarttelefoner og nettbrett.

Det statlige japanske investeringsfondet Innovation Network Corp. of Japan blir aksjonær med 70 prosent av aksjene i selskapet, mens de tre selskapene blir sittende med 10 prosent hver.

Den siste tiden har prisene på LCD-paneler falt tilbake, og det har vært forventet en konsolidering i markedet. Sharp skal blant annet ha sikret seg en finansiering på 1 milliard dollar fra Apple, for dermed å sikre den amerikanske IT-giganten stabile leveranser. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

De tre selskapene som nå har slått seg sammen har så langt nølt med å investere tungt i nye og mer moderne produksjonslinjer for sine skjermer. Både Sony og Toshiba har tapt penger

på denne enheten det siste året.

Spørsmålet er om de tre selskapenes LCD-enheter vil kunne konkurrere med stadig tøffere aktører fra Sør Korea, Taiwan og ikke minst Kina.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.