BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slår sine nettskyer sammen

Oracle og Salesforce binder seg til hverandre i hele ni år.

Larry Ellison og Marc Benioff prioriterer felles forretningsinteresser framfor personlig feide.
Larry Ellison og Marc Benioff prioriterer felles forretningsinteresser framfor personlig feide. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press og David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
26. juni 2013 - 13:05

Kundenes higen etter nettskytjenester har fått Oracle til å inngå nye partnerskap med harde konkurrenter. En avtale med Microsoft åpner for å kjøre Oracle-produkter – databasen, WebLogic Server og Java, blant annet – i Windows Azure.

En avtale med Salesforce, som i likhet med Microsoft-avtalen ble varslet i forrige uke da Oracle kunngjorde svakere kvartalstall enn ventet, er mer preget av gjensidighet.

Avtalen mellom Salesforce og Oracle har en varighet på ni år, og omfatter alle tre nivåer i nettskyen, heter det i en pressemelding: applikasjoner, plattform og infrastruktur.

Hovedproduktet til Salesforce er nettskyleverte løsninger for å håndtere kunderelasjoner (CRM, «customer relationship management»). De tilbyr også løsninger innen reklame og markedsføring. Disse tjenestene kjøres i dag på Oracles database.

Avtalen med Oracle forplikter Salesforce til fortsatt å basere sine løsninger på Oracles database, samt å standardisere på Java som mellomvareplattform, Oracles Linux-distribusjon samt Oracles spesialiserte databaseservere Exadata.

Oracle er forpliktet til å integrere Salesforce med sine nettskyløsninger Fusion HCM («human capital management») og Financial Cloud. Salesforce er forpliktet til å bruke begge disse løsningene.

Toppsjefene Larry Ellison og Marc Benioff sier at partnerskapet dreier seg om å integrere nettskyene til begge selskapene. Benioff sier det vil gi kundene det beste fra begge verdener: «Enkelheten til Salesforce kombinert med kraften til Oracle». Larry Ellison forsikrer at kundene vil oppleve raske og kostnadseffektive løsninger, samtidig som applikasjonene fra Salesforce og Oracle vil spille sammen uten videre.

Salesforce sier videre at Oracle Linux og Exadata vil gjøre dem til et mer effektivt selskap, og at Exadata vil gi dem betydelige besparelser innen maskinvare, plassutnyttelse og energi.

Twitter-melding fra Marc Benioff i protest mot Larry Ellison, 5. oktober 2011.
Twitter-melding fra Marc Benioff i protest mot Larry Ellison, 5. oktober 2011.

Analytikere er opptatt av at avtalen er inngått trass i et historisk anstrengt personlig forhold mellom Ellison og Benioff. Det vises særlig til en episode i 2011, der Benioff ikke fikk holde en varslet tale på Oracle OpenWorld, angivelig fordi han hadde kommet med kritikk som Ellison tok seg nær av. Benioff hadde stjernestatus i Oracle da han forlot selskapet i mars 1999, etter 13 års tjeneste, for å etablere Salesforce med det uttrykte målet å ryste programvarebransjen gjennom en ny forretningsmodell som han døpte «plattform as a service».

Oracle var blant de første investorene i Salesforce. Den nye avtalen bekrefter igjen at Ellison er mer forretningsmann enn kverulant.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.