JUSS OG SAMFUNN

Slår tilbake mot Microsofts Android-krav

Barnes & Noble bruker blant annet Emacs-håndboken som motbevis.

Microsoft mener at de Android-baserte Nook-lesebrettene til Barnes & Noble krenker fem av selskapets patenter.
Microsoft mener at de Android-baserte Nook-lesebrettene til Barnes & Noble krenker fem av selskapets patenter. Bilde: Barnes & Noble
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. nov. 2011 - 12:50

Microsoft har inngått patentavtaler med en rekke leverandører av Android-baserte enheter, men hos den amerikanske bokhandleren Barnes & Noble, har selskapet møtt virkelig motstand. Barnes & Noble tilbyr en serie med Android-baserte lesebrett som kalles for Nook, men nekter å betale Microsoft lisenspenger for fem patenter.

Microsoft saksøkte Barnes & Noble for dette allerede i mars. Bokhandleren har blant annet svart med å be det amerikanske justisdepartementet om å innlede en antitrust-etterforskning mot Microsoft.

Barnes & Noble mener at Microsofts patenter er trivielle og ubetydelige. For å bevise dette, kom selskapet i forrige uke med et dokument hvor det foreløpig vises til over hundre eksempler på at Microsoft patenter er tidligere kjent teknikk.

Bokhandlerens advokater har funnet fram til en rekke eldre eksempler på tidligere kjent teknikk som de mener ugyldiggjør Microsofts patenter, henholdsvis 5778372, 5889522, 6339780, 6891551 og 6957233. Patentene har blitt godkjent mellom 1994 og 2001.

Leser man sammendraget til patentene, vil svært mye av det som beskrives, virke helt trivilelle. Nå er det ikke sammendraget som utgjør patentet, men rekken av punkter som beskriver den påståtte oppfinnelsen.

Listen er offentliggjort av nettstedet Groklaw her. Den omfatter blant annet mye dokumentasjon knyttet til nettleserne Arena, DeckScape, Mosaic og Netscape, IBMs OS/2-operativsystem, Norton Desktop 3, PDA-en Apple Newton, Acorn A5000, Richard Stallmans GNU Emacs Manual fra 1994, Adobe Acrobat og en mengde magasinartikler, patenter og mye annet, inkludert dokumentasjon om tidligere Microsoft-produkter.

Groklaw har flere detaljer om utviklingen i denne saken.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.