Slashdot senket Norway Post

En lenke på nerdenettstedet Slashdot.org var nok til å senke det engelskspråklige nettstedet Norway Post.

Saken om det manglende passordet til Ivar Aasen-tunet har vært en hit på nettet. Også internasjonale medier har fått snusen i det, og en av nettbrukerne til nerde-nettstedet Slashdot.org har postet et innlegg med referanse til det norske nettstedet The Norway Post.

Se innlegget her.

Mange har meldt fra til digi.no at de ikke har kommet videre inn på den engelskspråklige artikkelen i Norway Post.

Norway Post er en engelskspråklig avis med norske nyheter som har vært på nettet i flere år. Avisen har også tidligere hatt problemer, blant annet på grunn av vandalisme på nettstedet, men denne gangen sier daglig leder Carl Erick Fuglesang at nedetiden ikke kom som en konsekvens av en ondsinnet handling, men som et resultat av ren nysjerrighet på hva Norway Post inneholder.

Etter at saken ble lagt ut på Slashdot onsdag morgen gikk Norway Post ned. Da Fuglesang prøvde å restarte NT-serveren viste det seg at det ikke akkurat gikk som forutsatt.

- Dette har hendt før ved overloading av serveren. Det virker som om den "blir korrupt" etter å blitt overbelastet, sier Fuglesang, som sier han satt til midnatt sammen med representanter for Microsoft for å prøve å få avisen tilbake på nett igjen, uten å finne den endelige løsningen.

Nå er han lei av problemene og ønsker å skifte web-server.

- Ja, vi må prøve å skaffe nytt utstyr. Vi har jo vanligvis ikke mer enn 20.000 sidevisninger på en gjennomsnittlig dag, men vi har gammelt utstyr og i utgangspunktet ikke råd til å oppgradere, sier han

Han opplyser at Norway Post endte opp med et lite overskudd på 8.000 kroner i fjor.

- Vi driver med små ressurser og en stor grad av frivillighet. Dette er en hobby for mange av oss, sier han og håper at Norway Post nå kommer til å fungere greit igjen fremover, uten altfor stor trafikkbelastning.

Da digi.no prøver igjen torsdag ettermiddag, er serveren igjen grusomt treg, og det er såvidt vi kommer inn på tjenesten.

Her er tidligere saker om vandaliseringen av Norway Post:

Og her er tidligere saker om Ivar Aasen-passordet:

Til toppen