JUSS OG SAMFUNN

Slåss om å gi gratis mobilabonnementer

Mobilselskapet Ipea vil sette punktum for priskrigen, og gjør det helt gratis å ringe.

Mobilselskaper har kastet seg på gratisbølgen for å kapre nye kunder.

I april lanserte One Call Norges første gratisabonnement som skulle gi kunden 88 gratis minutter og 78 gratis SMS hver måned - uten betingelser.

Responsen har vært overveldende, forteller One Call sjef Øistein Eriksen i en pressemelding. Han hevder at nærmere 5000 personer over hele Norge bestilte det nye gratisabonnementet første tilbudsdag, og pågangen var ikke mindre dagen etter.

I dag skriver mobilselskapet Ipea at de som første mobilselskap i Norge lanserer helt gratis mobilabonnement for den gjennomsnittlige nordmann.

Med første virkelig gratis-tilbud, mener Ipea at de nå kan gi gratis 142 minutter, som er det en gjennomsnittelig nordmann ringer for ifølge Post- og teletilsynet.

Ipea økte først antallet gratis ringeminutter fra 120 til 135 minutter på sine mobil abonnement Akilles, Hades og Nemesis, som toppet www.telepriser.no.

Men fire dager senere økte Ipea antall gratis minutter til 142 og antallet gratis sms til 99 på sitt abonnement Hades, og mener dermed å ha dekning for å gi gratis ringetid for den gjennomsnittelige nordmann.

Administrerende direktør i Ipea, Ole Norstad, håper denne prissettingen kan sette punktum for den snart seks måneder lange priskrigen som har vært i mobilmarkedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.