Sletner trekker seg som styreformann

Styreformann Roar B. Sletner i det kriserammede mediekonsernet Media Holding ASA trekker seg fra sin stilling.

Styreformann Roar B. Sletner i det kriserammede mediekonsernet Media Holding ASA trekker seg fra sin stilling.

Roar B. Sletner er til daglig arbeidende styreformann i CIA Media Network, men er også styreformann i Mediebyråenes Interesseorganisasjon (MIO) og i mediekonsernet Media Holding.

Media Holding ASA har de siste ukene startet konkursforhandlinger, etter at det viste seg at likviditeten i selskapet var på antall tosifret antall millioner i minus. Konsernet har stoppet utgivelsene av mykpornobladet Playboy og skal selge bladet Mann. Selskapet jobber også med å selge eller legge ned de andre avdelinger av konsernet.

På bakgrunn av de siste ukers hendelser i Media Holding ASA, trekker Sletner seg fra dette vervet. I en børsmelding fra selskapet heter det:

"Selskapets styreformann, Roar B. Sletner, har meddelt styret at han stiller sin plass til disposisjon og at han trekker seg senest på ekstraordinær generalforsamling, som er besluttet avholdt den 17. september 1999.(..)"

- Føler du ansvar for det som har skjedd?

- Jeg føler ikke ansvar, jeg har vært styreformann i tre måneder, og fungert som styreformann i kanskje tre dager da dette braket løs. Grunnene til at jeg trekker meg nå, er så enkelt at det ikke er så mye mer jeg kan bidra med, sier Sletner. Han tror styret dagens situasjon er best tjent med en annen styreformann enn han selv.

- Oppgaven krever noen som er spesialisert innen selskapsavvikling, og dessuten har hele saken fått et betydelig større arbeidsomfang enn det jeg har kapasitet til. Forutsetningen for mitt styreverv er betydelig forandret. Beslutningen min har jeg flagget på et tidligere tidspunkt og sagt at jeg skulle være gjennom sommeren, sier han til digi.no.

- Er det helt sikkert at du trekker deg, eller stiller du bare din stilling til disposisjon?

- Jeg trekker meg, og er ikke ute for å søke et tillitsvotum eller trygle om å bli, sier Sletner.

Ved årsskiftet gikk Sletner av som administrerende direktør i CIA Medianetwork, og ble i stedet arbeidende styreformann.

Til toppen