Sletter mobilen med én SMS

- Den ultimate sikkerhets­løsningen, hevder F-Secure.

Sletter mobilen med én SMS

- Den ultimate sikkerhets­løsningen, hevder F-Secure.

Mobiltelefonen har de siste årene blitt IT-sikkerhetsselskapenes nye marked. Det er en helt naturlig utvikling, ettersom mobilen i økende grad benyttes som en hvilken som helst annen datamaskin.

Den er kanskje ikke like utsatt for ondsinnet programvare, virus og ormer som tradisjonelle kontor-PC-er, men er dertil langt enklere å miste eller få stjålet.

I slike situasjoner er det viktig for bedrifter og profesjonelle brukere å kunne kontrollere innholdet, gjerne ved å kryptere innholdet, men også fjernadministrasjonsverktøy som kan slette sensitivt innhold eller låse enheter som er forsvunnet.

Flere leverandører tilbyr alternativer for ulike mobile plattformer. I dag opplyser F-Secure at de lanserer sin løsning kalt «Anti-Theft», for Symbian- eller Windows Mobil-baserte håndsett.

Dette er et frittstående program med i hovedsak tre egenskaper: Beskyttelse av mobiltelefonen gjennom fjernsperring, fjernsletting av data og tyverikontroll. Her er ingen kryptering, kun enkle administrasjonsverktøy.

Fjernsperringen innebærer at en bruker eller mobiladministrator kan låse telefonen på en enkel og rask måte, kun ved hjelp av en tekstmelding.

Ifølge F-Secure aktiveres tyverikontrollen automatisk dersom noen endrer SIM-kortet ved å låse telefonen. Du eller din bedrift får beskjed om det nye nummeret, og kan dermed ta ytterligere skritt for å sikre innholdet.

Fjernsletting er det ultimate sikkerhetsløsningen, oppgir selskapet, ettersom funksjonen sletter alle data på telefonen ved hjelp av en SMS.

- I dag inneholder mobiltelefoner store mengder personlig og konfidensiell informasjon som man må beskytte. F-Secures frittstående antityveriprogram tilbyr en enkel og rimelig måte å sikre at informasjonen ikke kan misbrukes av andre, sier norgessjef i F-Secure Dag Arne Jerstad i en pressemelding.

Produktet er foreløpig kun tilgjengelig gjennom selskapets egen nettbutikk, men skal senere også tilbys gjennom et utvalg mobilforhandlere og teleoperatører.

Til toppen