Slettet epost brukes i rettssak

En rettsak om oppsigelser i Redningsselskapet reiser spørsmål om retten til å grave i slettet epost.

En rettsak om oppsigelser i Redningsselskapet reiser spørsmål om retten til å grave i slettet epost.

Det har vært store interne stridigheter i Redningsselskapet, noe som blant annet endte i oppsigelsen av fire mellomledere. I rettssaken disse fire har reist, har Redningsselskapet gått nye veier for å skaffe seg bevis-materiale, skriver Aftenposten.

Generelt mener Datatilsynet at dersom arbeidsgiver skal ha rett til å lese de ansattes epost, må det være gjort avtaler om dette i forkant. Men i rettsaken som nå er i gang seiler opp har Redningsselskapet gått gjennom maskinen til de fire mellomlederne som ble sagt opp.

Redningsselskapet har ikke bare gått gjennom eksisterende epost, men også fått datahavari-ekspertene i Ibas til å gjenopprette slettede epost. Redningsselskapet fant flere meldinger der generalsekretær i selskapet, Monica Kristensen, blant annet omtales som psykopat.

Redningsselskapets advokat mener at til tross for at ansatte ikke var varslet, er gjennomgangen grei fordi man ikke har lest alt, men bare søke med søkeord. På denne måten unngår man - i følge advokaten - å lese urelevant og personlig epost.

Til toppen