Slettet mailen til 8.500 brukere

Student.no sliter fortsatt. I slutten av oktober ble e-posten til 8.500 brukere slettet for godt.

Det er universitetsavisen Universitas som melder om Student.nos nye problemer. I juni i år ble det kjent at hvem som helst kunne gå inn å redigere sidene på nettstedet.

Denne gangen var det en ødelagt databasetabell som kobler innholdet på maskinene med e-postbrukernes konto som ble ødelagt. All e-post lagret før 29. oktober ble ødelagt. Backupen av den lagrede informasjonen var i tillegg blitt overskrevet.

Men, ifølge Universitas, ble det etterhvert klart at en backup av data lagret før 15. september likevel skulle være mulig å gjenopprette.

Til Universitas til daglig leder i Student.no, Eirikur Ingolfsson, at de ansvarlige nettstedet først hadde fått beskjed av Organizer om at det ikke gikk å redde lagret data. Først i senere tid fikk nettstedet vite at det er mulig å identifisere e-post ved å søke etter nøkkelord. Det er Organizer som leverer e-posttjenesten til Student.no

En hovedfagsstudent og student.no-bruker Universitas har vært i kontakt med, kritiserer Student.no for både manglende og feilaktig informasjon. Hun hadde lagret all e-post og notater fra et obligatorisk oppgaveseminar på sitt hjemmeområde, i den tro at det var en sikker lagringsmetode.

Ingolfsson forteller til Universitas at hele e-postsystemet nå er blitt flyttet til et større og mer driftssikkert miljø, med bedre backuprutiner. Men han vil ikke gi noen garanti om at det samme ikke vil skje i fremtiden.

Til toppen