PERSONLIGTEKNOLOGI

Slettet Tiscali-kunders e-post

Telenor har uten varsel slettet Tiscali-kunders e-post, e-postadresser og kontaktlister.

Tidligere Tiscali-kunder har fått store problemer etter at Telenor kjøpte selskapet. Mange har en stor jobb foran seg med å gjenoppbygge kontaktnettverket, hvis ikke de nye eierne legger om kursen.

Hva skjer når et teleselskap blir kjøpt opp? I mange tilfeller fortsetter alle tjenestene som før for kundene, til samme pris. Men Telenors oppkjøp av Tiscali gjør at mange Tiscali-kunder fortviler over alt fra økte priser til tapte data.

At prisen er økt, er for mange det minste problemet. Manglende og motstridende informasjon har ført til at et stort antall kunder har mistet all e-post uten varsel.

Rundt 2000 Tiscali-ADSL-kunder har også mistet nettforbindelsen, uten varsling, dette på tross av at Telenor sier de gir kundene 14 dagers varsel før flyttingen.

En svært oppgitt ADSL-kunde som har tatt kontakt med digi.no, forteller at nettforbindelsen plutselig ble borte. Først dagen etter kom brevet, som skulle ha varslet at de nå hadde 14 dager på å bestemme seg om de ville bli med over til Telenor. Men endringen var altså allerede skjedd.

– Vi har hatt trøbbel med brevutsendelse for omtrent 2.000 kunder med informasjon og installasjons-CD for å bli Online-kunde, innrømmer informasjonssjef Arild S. Johannessen i Telenor.

– Kundene risikerer å være nede et par dager uten å vite hvorfor – og det beklager vi, legger han til.

Men problemene stopper ikke der. For selv om man etter hvert kommer seg opp på nett, kan e-posten være tapt for alltid.

– Alle hoved-e-poster blir videresendt i 12 måneder. Innen denne tiden må kundene fortelle kontakter om ny konto, sier Johannessen.

Med hovedkontoen mener Johannessen den første e-postadressen som ble opprettet samtidig med kontoen.

Ekstra e-poster som er opprettet for andre i husholdningen ser ut til å vær tapt for alltid.

Alt er borte, gamle e-poster, e-postkontakter, e-postadressen som kontakter kan nå dem på.

Dessuten viser det seg at dette slett ikke bare gjelder for 2000 ADSL-kunder. Tiscali hadde også 27.000 kunder på oppringt Internett, og disse ble Telenor tvunget til å selge videre til MTU Combitel.

– De stengte e-posten uten forvarsel. Jeg har satt opp slike kontoer for flere bekjente, og ingen har fått varsel, forteller Hans Petter Nyquist, som tidligere var kunde av Tiscali på oppringt Internett.

Som mange andre fortsatte han å bruke Tiscali-e-posten da han skaffet seg bredbånd. Nå føler han et visst ansvar for andre som han hjalp å sette opp Tiscali-kontoer, og nevner spesielt et par venner som er avhengige av denne e-posten i sitt daglige arbeid.

En rask telefon til MTU Combitels kundeservice bekrefter dette. Tiscali-kunder får en ny e-postadresse hos dem, men all gammel e-post og kontakter lagret på den gamle kontoen er borte.

– De burde i anstendighetens navn ha sendt en e-post til oss. Masseutsendelse av e-post er ikke så vanskelig, sier Nyquist.

Han var selv i kontakt med MTU Combitel for en måned siden, og fikk da beskjed om at e-posten skulle være virksom i ett år:

– Det er greit nok hvis man gir beskjed på en ryddig og grei måte. Men det har de ikke holdt, sier han.

Nyquist reagerer på at Telenor ikke lar ADSL-kundene fortsette med samme pris som de hadde hos Tiscali. Han var selv kunde hos det skandaliserte teleselskapet Fix Telecom, som hadde noen av markedets laveste priser. Da de ble tatt over av Briiz fikk han beskjed om at betingelsene var som før. Han mener Telenors handlemåte viser arroganse.

- Briiz, som overtok skandaliserte Fix Telecom, lot altså min svært gode avtale løpe videre uforandret, sier Nyquist, og gir samtidig Briiz honnør for god og ryddig kundebehandling

Arrogant er også beskrivelsen en tidligere ADSL-kunde gir Telenors kundebehandling i forbindelse med problemene. Denne kunden opplevde å bli kastet rundt fra den ene supportpersonen til den andre, med lange ventetider.

Etter først å ha forsøkt Tiscalis nummer, ble hun sendt til Telenors kundeservice på 05000. Da hun etter lang tid kom igjennom ble hun møtt av folk uten teknisk kjennskap, som ga henne et nytt nummer der tidligere Tiscali-ansatte tok seg av slike problemer. Hun beskriver kundeservicens holdning som nedlatende, og at hun fikk inntrykk av at de mente hun burde løst problemet selv.

– Vi har opprettet et spesialnummer for tidligere Tiscali-kunder, sier Arild S. Johannessen, informasjonssjef i Telenor.

Men hvorfor står ikke dette nummeret på nettsiden Tiscali.no, der står Telenors vanlige kundeservicenummer?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Johannessen.

– Nummeret skal stå på brevet som ble sendt ut, sier han.

Men brevet kom altså dagen etter at endringen ble gjort.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.