BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik blir Apples «romskip»

Flere bilder og detaljer om det nye hovedkvarteret.

15. aug. 2011 - 11:14

Apple la tidligere i sommer frem planene om nytt hovedkvarter i Cupertino, et par kilometer fra legendariske Infinite Loop, og altså i samme område de har holdt til siden 1977.

Den nye bygningen skal ifølge Steve Jobs se ut som et romskip.

Foruten en presentasjon Apple-sjefen selv gjorde for Cupertinos høye herrer i juni har det vært sparsomt med detaljer. Men nå har bystyret publisert detaljer om byggeplanene, mens de forbereder seg på å behandle forslaget.

Ordføreren i Cupertino, Gilbert Wong, har tidligere gitt uttrykk for at det er helt utenkelig at byen sier nei til oppføringen.

Campus 2

I planene omtales romskipet som «Apple Campus 2». Det gjennomgående bygget skal romme opptil 13.000 ansatte over fire etasjer.

Selve anlegget er på rundt 260.000 kvadratmeter. I overkant av ti prosent av dette går med til nye forskningsfasiliteter.

Den øvrige plassen skal huse blant annet kontorer, et treningssenter for ansatte, kantiner og et digert auditorium med tusen sitteplasser. Kanskje blir det her selskapet skal holde sine berømte produktpresentasjoner i fremtiden?

Lager strøm selv

Egen kraftproduksjon ved bygget skal dekke mesteparten av energibehovet. I planene oppgir Apple at hensikten er å bli minst mulig avhengig av strømnettet.

Den sirkelformede «smultringen» skal ifølge bildene få grønne trær og parker både på utsiden og i midten. Parkeringsfasiliteter skal bygges under bakken.

Bygningen skal etter planen stå klar til bruk i 2015, og blir etter alt å dømme et signalbygg og en turistattraksjon i Silicon Valley.

Cupertino by har opprettet egne sider for prosjektet med flere detaljer og bilder.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.