JUSS OG SAMFUNN

Slik blir du kvitt Bieber

Filter tar vekk uønskede nyheter.

LUT LEI? En utvikler fikk nok av oppslagene om Justin Bieber og laget et filter.
LUT LEI? En utvikler fikk nok av oppslagene om Justin Bieber og laget et filter. Bilde: Dagbladet.no
16. apr. 2013 - 12:22

Har du fått nok av Justin Bieber og presseopplagene om popartisten som besøker Norge denne uken – og hans ivrige fans?

Da vil du kanskje sette pris på et Bieber-filter, som fjerner artikler med omtale av dette fenomenet fra landets tabloide nettaviser.

Skriptet er laget som en utvidelse til Chrome, men må installeres manuelt. Begynn med å laste ned kildekoden. Det gjøres ved å høyreklikke «Raw» på nevnte nettside og deretter lagre skriptet lokalt.

Så åpner du konfigurasjonsområdet for utvidelser til Chrome i nettleseren ved å besøke URLen chrome://extensions i en fane. Trekk filen du nettopp lagret over i denne fanen og følg instruksjon videre. Restart nettleseren når du er ferdig.

Skriptet er lettfattelig og kan enkelt utvides med flere nettaviser, eller andre ord og uttrykk du ønsker å spare deg selv for.

– Det bør kanskje påpekes at filteret tar litt hardt i og fjerner alt som nevner «Telenor Arena» i tillegg. Så folk bør nok ta bort filteret etter at Bieber-ekstasen har lagt seg, skriver opphavsmann George Gooding i en epost til digi.no.

Gooding jobber som webutvikler i Epinova, og han har også tidligere laget nettleserutvidelser som skjuler artikler han helst vil slippe å lese:

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.