LUT LEI? En utvikler fikk nok av oppslagene om Justin Bieber og laget et filter. (Bilde: Dagbladet.no)

Slik blir du kvitt Bieber

Filter tar vekk uønskede nyheter.

Har du fått nok av Justin Bieber og presseopplagene om popartisten som besøker Norge denne uken – og hans ivrige fans?

Da vil du kanskje sette pris på et Bieber-filter, som fjerner artikler med omtale av dette fenomenet fra landets tabloide nettaviser.

Skriptet er laget som en utvidelse til Chrome, men må installeres manuelt. Begynn med å laste ned kildekoden. Det gjøres ved å høyreklikke «Raw» på nevnte nettside og deretter lagre skriptet lokalt.

Så åpner du konfigurasjonsområdet for utvidelser til Chrome i nettleseren ved å besøke URLen chrome://extensions i en fane. Trekk filen du nettopp lagret over i denne fanen og følg instruksjon videre. Restart nettleseren når du er ferdig.

Skriptet er lettfattelig og kan enkelt utvides med flere nettaviser, eller andre ord og uttrykk du ønsker å spare deg selv for.

– Det bør kanskje påpekes at filteret tar litt hardt i og fjerner alt som nevner «Telenor Arena» i tillegg. Så folk bør nok ta bort filteret etter at Bieber-ekstasen har lagt seg, skriver opphavsmann George Gooding i en epost til digi.no.

Gooding jobber som webutvikler i Epinova, og han har også tidligere laget nettleserutvidelser som skjuler artikler han helst vil slippe å lese:

    Les også:

Til toppen