Slik blir Microsofts SSH-støtte for Windows

Tar utgangspunkt i åpen kildekode.

Slik blir Microsofts SSH-støtte for Windows
Microsoft vil bygge SSH-støtte inn Windows PowerShell, et kommandolinje-basert administrasjonssystem for Windows som ble introdusert med Windows Vista. Bilde: OpenSSH og digi.no

Microsoft kunngjorde i sommer at selskapet ønsker å gi Windows støtte for kommunikasjonsprotokollen SSH (Secure Shell). Dette skal skje via administrasjonssystemet Powershell, og med utgangspunkt i blant annet åpen kildekodeprosjektet OpenSSH.

Bakgrunn: Windows får innbygd SSH-støtte 

Videreutviklet

I går kom selskapet med detaljer om hvordan det hele skal gjøres. I et blogginnlegg, hvor det understrekes at Microsoft også ønsker å bidra tilbake til fellesskapet, fortelles det at Microsoft har tatt utgangspunkt i arbeid som NoMachine allerede har gjort for å gjøre OpenSSH tilgjengelig for Windows.

Siden i sommer har Microsoft sørget for at NoMachine-utgaven av verktøyet, som var basert på OpenSSH 5.9, nå er synkronisert mot OpenSSH 7.1. Dette arbeidet skal være ferdig.

Leste du denne? Derfor er sårbarheter i antivirus ekstra ille 

Kaster ut OpenSSL

Planen framover er å sørge for at verktøyet baseres på krypteringsgrensesnittene i Windows istedenfor på OpenSSL/LibreSSL. Det hele skal også kjøres som en Windows Service.

Deretter er det planlagt å få på plass full funksjonalitet og kompatibilitet, før koden stabiliseres og produktet betatestes.

Microsoft har som mål å komme med en produksjonsklar utgave i løpet av første halvdel av 2016.

Les også: Disse er mest utsatt for datainnbrudd 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.