Slik blir Mozillas plugin-varsel

Gir nettleserbrukere oversikt over sårbare nettleser-tillegg.

Slik blir Mozillas plugin-varsel

Gir nettleserbrukere oversikt over sårbare nettleser-tillegg.

Mozilla har hatt brukbar suksess med varselet om utdaterte Flash Player-plugins, en ordning som forteller brukere som oppdaterer til nyeste versjon av nettleseren om de også bør installere en ny versjon av pluginen fra Adobe.

Senere har selskapet kunngjort at et vil gjøre tilsvarende sjekk for andre plugins, og en tjeneste som utfører denne jobben er nå tilgjengelig på denne siden. Tjenesten er ennå ikke offisielt lansert, og den befinner seg fortsatt på en server hvor det er noe kluss med sertifikatet. Men det er nå mulig å se hvordan tjenesten vil fungere.

I første rekke er nok Mozilla Plugin Check beregnet for brukere av Firefox, men den ser også ut til å fungere brukbart med andre NPAPI-baserte nettlesere, blant annet Opera og Chrome.

I utgangspunktet inneholder siden en liste over alle pluginene som er tilknyttet nettleseren og en knapp som forteller om pluginen er oppdatert eller ikke. Dersom en oppdatering er tilgjengelig, kan man bli ledet til den ved å trykke på knappen.

Foreløpig utgave av Mozillas Plugin Check.
Foreløpig utgave av Mozillas Plugin Check.

Siden tjenesten ennå ikke er offisielt lansert, kan man nok ikke stole på at den alltid vil gi riktig resultat, men den kan likevel gi brukere en viss pekepinn om hvorvidt det er på tide å gjøre noen grep. Oversikten er heller ikke komplett. Blant annet er Silverlight utelatt.

I vår test, som vises på illustrasjonen over, dukket Quicktime opp to ganger, mens det ikke var oppgitt noen lenke til Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library. Dessuten blir det meldt om at Adobe Reader trenger en oppdatering, men den nyeste versjonen var allerede installert.

Man kan også få en oversikt over hvilke plugins som benyttes av Firefox ved å skrive «about:plugins» i adressefeltet.

Til toppen