Slik blir «netbook-utgaven» av Windows 7

Microsoft forteller hvor mange applikasjoner man får kjøre.

Slik blir «netbook-utgaven» av Windows 7

Microsoft forteller hvor mange applikasjoner man får kjøre.

Etter en rekke ubekreftede meldinger om at Windows 7 Starter likevel ikke vil utstyres med en sperre som hindrer brukerne å kjøre mer enn tre applikasjoner på en gang, bekreftet Microsofts Brandon LeBlanc dette i et blogginnlegg på fredag.

Windows 7 Starter skal gjøres tilgjengelig globalt for små, bærbare pcer, også kalt netbooks. Det hevdes at grensen vil settes til maskiner med en skjermstørrelse på maksimal 10,7 tommer, og at Windows 7-prisen vil være betydelig høyere for større maskiner, men LeBlanc kommenterer ikke den opplysningen.

Derimot skriver han ganske utførlig om hva Windows 7 Starter vil mangle av funksjonalitet, sammenlignet med de dyrere utgavene av operativsystemet.

Brukergrensesnittet Aero Glass, med nye funksjoner som Taskbar Previews og Aero Peek, vil mangle. Muligheten for brukertilpasning av brukegrensesnittet, slik som bakgrunnsbilder, farger og lyder, vil heller ikke bli å finne i Starter-utgaven.

Det vil ikke være mulig å veksle mellom flere ulike brukerkonti uten å logg ut.

Windows 7 Starter mangler støtte for flere skjermer på en gang, og det vil heller ikke være mulig å spille av DVD-er.

Windows Media Center er ikke en del av Windows 7 Starter. Det er heller ikke Remote Media Streaming.

Starter-utgaven mangler dessuten XP Mode og støtte for domener i bedriftsnettverk.

LeBlanc understreker dog at Microsoft ikke regner Windows 7 Starter som den spesielle «netbook-utgaven» av operativsystemet, siden de fleste netbooks vil kunne kjøre også de andre utgavene av Windows 7. Likevel vil nok mange av de små, bærbare maskinene leveres med denne versjonen, siden dette markedet er svært prisfølsomt.

Til toppen