BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik blir Opera Mobile for Android

Betaversjonen kan lastes ned nå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2010 - 08:00

Operas Software kom i dag med en betaversjon av Opera Mobile 10.1 til Android-baserte mobiler. Dette er den første massedistribuerte utgaven av Opera Mobile for Android, selv om nettleseren ble gjort tilgjengelig for mobilprodusenter allerede i desember i fjor. Selskapet har derimot tilbudt Opera Mini til Android siden i sommer.

Opera Mobile kommer sent, men godt til Android. Det finnes flere andre nettlesere til plattformen, men samtlige har rom for forbedringer.

Allerede i betaversjonen er det mye som virker lovende, selv om det ikke ser ut til å være noen helt nye innovasjoner i denne utgaven.

Nettleser viser allerede ganske vellykket støtte for «pinch-to-zoom», noe som er helt nødvendig i for å kunne konkurrere i dag. Den starter opp svært raskt sammenlignet med flere av konkurrentene. Lastingen av sidene går også forholdsvis raskt, selv fullversjoner som den vist på bildet nedenfor. Men det avhenger nødvendigvis av en forholdsvis rask nettforbindelse.

Digi.no vist på Opera Mobile 10.1 beta for Android på en skjerm med oppløsning på 480 x 800 piksler. Det er også mulig å velge fullskjermsvisning. Da vises ikke verktøylinjene, og adressefeltet rullen ut av syne når man ruller nedover på siden.  <i>Bilde: digi.no</i>
Digi.no vist på Opera Mobile 10.1 beta for Android på en skjerm med oppløsning på 480 x 800 piksler. Det er også mulig å velge fullskjermsvisning. Da vises ikke verktøylinjene, og adressefeltet rullen ut av syne når man ruller nedover på siden.  Bilde: digi.no

Men Opera Mobile støtter også Opera Turbo, som gjør det raskere og ofte også billigere å laste ned webinnhold over trege eller dyre forbindelser.

Nettleseren gjør det enkelt å administrere fanene. Bokmerkene kunne derimot ha vært litt mer tilgjengelige, dersom ikke Opera Speed Dial strekker til. Til gjengjeld er det mulig å synkronisere bokmerker og en del andre innstillinger mellom Opera Mobile og Opera-nettlesere på andre enheter ved hjelp av Opera Link.

Det loves også at nettlesere har støtte for W3Cs Geolocation API, som kan utnyttes av nettsteder til å tilby mer relevant informasjon basert på hvor brukeren befinner seg.

Dessuten har Opera Mobile 10. 1 beta for Android støtte for vektorgrafikkstandarden SVG.

Betaversjonen kan lastes ned fra Android Market eller via denne siden. Den krever omtrent 14 megabyte med plass på vår testmobil, i tillegg til data som nettleseren lagrer underveis. Men Opera Mobile kan flyttes til minnekortet på enheter med Android 2.2 eller nyere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.