Slik blir Photoshop i nettleseren

Adobe har sluppet en testutgave av Photoshop Express, som tilbyr fotoredigering i nettleseren.

Slik blir Photoshop i nettleseren

Adobe har sluppet en testutgave av Photoshop Express, som tilbyr fotoredigering i nettleseren.

Adobe kunngjorde i dag at alle nå kan teste selskapets kommende Photoshop Express-tjeneste. Dette er en nettbasert tjeneste som Adobe omtalte offentlig i fjor høst. Nå er en offentlig betaversjon tilgjengelig.

Tjenesten gjør det mulig for brukerne å laste opp, redigere, sortere og dele fotografier med andre, blant annet gjennom Facebook og lignende tjenester.

Hver bruker kan uten kostnader lagre opptil 2 gigabytes med bilder.

    Les også:

Redigerings-funksjonaliteten er selvfølgelig ikke like omfattende som i de vanlige Photoshop-produktene, men vil trolig være tilstrekkelig for svært mange. Man kan beskjære og rotere, fjerne røde øyne, flekker og riper, justere eksponering, detaljnivå og hvitbalanse, framheve enkeltfarger, samt legge på kunstig blits og andre effekter. Men til enhver tid blir originalen bevart.

Oversikt over bildene

I de tilfellene hvor graden av endringer kan justeres, vil man over bildet kunne se en forhåndsvisning av eksempler på hvordan sluttresultatet vil bli, avhengig av hvilke verdier man velger.

Photoshop Express er delvis basert på teknologi Adobe tok i bruk i Premiere Express-tjenesten selskapet introduserte tidlig i 2007. Dette inkluderer Flex, Adobes rammeverk for å bygge rike Internett-applikasjoner. Tjenenesten kan benyttes i alle vanlige nettlesere og operativsystemer som har støtte for Flash Player 9.

Redigeringsmuligheter

Adobe skriver i en pressemelding at betaversjon av Adobe Photoshop bare er tilgjengelig for amerikanske brukere, noe som framkommer under registreringen, men aksess utenfor USA er ikke sperret - man må bare oppgi at man er amerikansk, noe som uansett er den eneste valgmuligheten. Adobe advarer dog om svakere ytelse dersom tjenesten benyttes utenfor USA.¨

Tjenesten kan også testes uten at man må registrere seg først.

Adobe planlegger å gjøre Photoshop Express tilgjengelig på flere språk og i flere land i framtiden. Det er ikke oppgitt når Adobe vil lansere den ferdige utgaven av tjenesten.

Til toppen