Slik blir prisene på Netcoms turbo 3G

Slik blir prisene på Netcoms turbo 3G

Netcom øker farten på mobil interettbruk til ADSL-nivå, men setter ikke opp prisene. Her er hva Netcom serverer:

Netcom overasket markedet i dag med en tidlig lansering av HSDPA, en teknologi som gir rask nedlasningshastighet til mobiltelefoner og til bærbare PCer med mottaker.

    Les også:

Med en foreløpig makshastighet på to megabit, som om kort tid vil bli økt til hele 7,2 megabit, er det utvilsomt at mange vil la seg friste til å kjøpe et abonnement. Usikkerhet rundt hva det vil kunne koste, vil nok allikevel gjøre at mange holder igjen.

Men i IKT-bransjen kan man ikke sette opp prisene når farten øker - prisene opprettholdes ofte mens farten øker.

- Vi har kjørt et kommersielt prosjekt der vi har klødd oss i hodet og tenkt på hvordan vi skal prise nettet, sier Hans Heggenhaugen, produktsjef for mobilt bredbånd i Netcom.

Netcom har vurdert modeller med fastpris, fast pris med et tak på antall megabyte eller med tidsbegrensning, variabel prising og en rekke kombinasjoner.

- Det som har vært viktig for oss er at vi må gjøre det forståelig for kundene, slik at de ser hva det vil koste, sier Heggenhaugen.

Et av abonnementene er allerede klart. Netcom har i dag et data-abonnement beregnet på bedriftsmarkedet der kundene kan betale en fast pris i måneden for å få fri tilgang til internett. For 399 kroner i måneden, pluss merverdiavgift, har disse kundene kunnet surfe så mye de orket.

De som har dette abonnementet vil automatisk få tilgang på HSDPA når de bruker en basestasjon som har fått blitt oppgradert. Dette abonnementet vil bli videreført til samme pris.

- Det har primært vært et produkt for blårussen hittil, men vi ser at andre grupper er veldig interessert, sier Heggenhaugen.

Det mest spennende for disse andre kundegruppene er kanskje Netcom Connect Frisurf. Det er et produkt rettet mot privatbrukere. De vil måtte betale for hver megabyte som lastes ned i arbeidstiden, men all nettsurfing på kveldstid og i helgene vil bli gratis.

Prisen på dette abonnementet vil trolig ligge på et ganske lavt nivå:

- I Sverige koster et lignende abonnement 89 kroner i måneden, sier Heggenhaugen.

Han påpeker imidlertid at det ikke nødvendigvis blir prisen i Norge, selv om det er i det prisleiet Netcom ser for seg. Heggenhaugen oppgir to grunner til at det kanskje blir litt dyrere: det er billigere å bygge nett i Sverige og det er en større befolkningstetthet.

Til toppen