Slik blir SQL Server 2005

Microsoft vil tilby fire versjoner av databasen SQL Server 2005 for å dekke alle kundesegmenter.

Microsoft vil tilby fire versjoner av databasen SQL Server 2005 for å dekke alle kundesegmenter.

Microsoft har sendt ut en pressemelding om spesifikasjonene for den kommende stort anlagte oppgraderingen av databasen SQL Server til versjon 2005. Betautgaver av verktøyet legges ut på en egen nettside sammen med nyheter og bakgrunnsinformasjon.

– Beta 3 vil komme i slutten av april, og en endelig versjon blir klar tidlig i høst, sier serverdirektør Torstein Harildstad i Microsoft Norge til digi.no, på telefon fra Paris.

SQL Server 2005 vil tilbys i fire versjoner. Alle lover «høy tilgjengelighet, robust skalerbarhet og avanserte rapporteringsverktøy», og det satses dessuten på lave eiekostnader – i kampen mot den omseggripende bølgen av åpen kildekodedatabaser.

Mens racet for å få ferdig SQL Server 2005 pågår, gjøres det kontinuerlige forbedringer av SQL Server 2000.

Et eksempel er pågående åpen betatesting av SQL Server 2000 SP4.

Et annet er et nytt produkt som lanseres i dag og gjøres umiddelbart tilgjengelig: SQL Server 2000 Workgroup Edition. Denne utgaven beskrives som en fullverdig høyytelses database med en prismodell og funksjonalitet som er tilpasset SMB-markedet.

– Det finnes et marked mellom den kommende gratisversjonen Express og standardutgvaven, som det er interessant å gå etter, forklarer Harildstad.

Dette er de fire versjonene som SQL Server 2005 vil komme i:

  • Enterprise Edition, en data- og analyseplattform beregnet på virksomheter med store forretningskritiske applikasjoner.
  • Standard Edition, en data- og analyseplattform beregnet på mellomstore bedrifter
  • Workgroup Edition, omtales som en prisgunstig databaseløsning som er lett å ta i bruk og administrere, og som er tilpasset SMB-markedet.
  • Express Edition, en gratis databaseløsning som er lett å ta i bruk og som er beregnet på enkle applikasjoner.

Microsoft forbereder seg på AMD og Intels kommende flerkjernede prosessorer ved å tilby lisensiering per prosessor, også for prosessorer med to eller flere kjerner.

    Les også:

Til toppen