Slik bruker du mobilen «i morgen»

Morgendagens mobiler vil kunne brukes til langt flere ting enn i dag. Det er Nokia helt sikre på.

Slik bruker du mobilen «i morgen»

Morgendagens mobiler vil kunne brukes til langt flere ting enn i dag. Det er Nokia helt sikre på.

Nokia har presentert en liten oversikt over noe av det selskapet forsker på i selskapets utviklingsavdelinger. I tillegg til bredbånds-teknologier som I-HSPA (eller HSPA+ som det også kalles), LTE og Wimax, og TV-teknologier som DVB-H, Unicast og IPTV, jobber selskapet med å utvikle en rekke nye bruksområder og teknologier for mobiltelefoner.

En løsning som nok også andre har tenkt på, kalles Point&Find. Med denne løsningen vil brukeren kunne ta et fotografi av et landemerke med mobilen og umiddelbart bli fortalt hva man har tatt bilde av. Tjenesten vil ved hjelp av gjenkjennelsesteknologi og GPS-data kunne lede brukeren til informasjon for eksempel på en webside.

    Les også:

Se hvilke andre bruksmuligheter Nokia ser for seg her

Et annet eksempel på bruk av Point&Find er at brukeren tar et bilde av en kinoplakat og straks får tilgang til å se traileren, lese anmeldelser, se hvilke forestillinger som er satt opp eller kjøpe billetter til en forestilling.

Løsningen skal kunne skille mellom både innendørs- og utendørsobjekter, og objekter som er svært små eller ikke lenger befinner seg på det vante stedet. Dette skal kunne gjøres uten behov for strekkoder, RFID (Radio-Frequency Identification) eller andre fysiske identifikatorer.

Hvem har designet vesken og skoene?

Point&Find ble opprinnelig utviklet av selskapet Pixto, som Nokia kjøpte i begynnelsen av 2007. Løsningen tar i bruk elementer knyttet til kunstig intelligens, posisjoneringsteknologi og bildeprosessering, men alt dette skal kunne gjøres i eksisterende mobiler, uten behov for maskinvareoppgraderinger.

Se hvilke andre bruksmuligheter Nokia ser for seg her

Til toppen