BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik er Googles «containerhangar»

Her lagres kanskje e-posten din.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. nov. 2010 - 13:20

Det har lenge vært kjent at Google bruker mye ressurser på å utvikle løsninger som skal gjøre selskapets datasentraler energieffektive og driftssikre.

Videoen som vises nedenfor, er ikke helt ny, og det er ikke akkurat det største datasenteret i verden som har blitt filmet, men videoen er likevel interessant. Det er Googles egenutviklede løsninger som er det spesielle.

De 45 containerne i datasenteret har plass til 45 000 av Googles servere, som også er er designet av selskapet selv. En artikkel om disse serverne finnes her.

Videoen til Google handler likevel i liten grad på informasjonsteknologien i Google datasentraler, men viser først og fremst hvordan kjøleløsninger, strømforsyning og containerhall er bygget opp. Google oppgir at de fleste datasentere i dag kan implementere de samme løsningene som selskapet benytter, dersom eierne ønsker det.

Bruken av containere begynner å bli utbredt i store datasentere fordi de gjør det enkelt å bytte ut svært mange servere på en gang.

Videoen sier ingenting om hva dette datasenteret brukes til, men det er mulig at t-skjorten til den ene av teknikerne i videoen kan avsløre noe. Den er i alle fall merket «Gmail SWAT Team».

Ikke alt i videoen er like gravalvorlig. Legg for eksempel merke til omtalen av sparkesykkelen som vises etter 3 minutter og 40 sekunder.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.