FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik er Linux og nyeste Ubuntu

Eksperter viser Linux-muligheter og Ubuntu-nyheter på digi TV.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. okt. 2009 - 11:24

I forbindelse med at det kommer en ny versjon av Linux-distribusjonen Ubuntu i dag, har digi TV fått tre representanter for det norske Linux- og Ubuntu-miljøet til å vise og forklare hva som er nytt i Ubuntu 9.10, men også demonstrere hvordan Linux fungerer på skrivebordet.

Med oss har vi Rubén Romero, kontaktperson for Ubuntu Norge og teknisk selger i Redpill-Linpro, Bjørn Ove Grødal Wærås, seniorkonsulent i Redpill-Linpro, samt Eline Stølan, som er personal- og økonomisjef i hos FreeCode.

Vi har delt opp videoen i tre deler, slik at det skal være enklere å se litt av gangen.

Den første delen av episoden vises øverst i artikkelen.

Dette er del to av digi TV-episode om Linux og Ubuntu.

Dette er den tredje og siste delen av episoden.

Det er også mulig å laste ned de tre delene, riktignok med forholdsvis lav oppløsning, her, her og her. Filene fungerer god i blant annet mediespilleren VLC.

I forkant av innspillingen av denne episoden, inviterte digi.no leserne til å komme med spørsmål. Vi håper denne digi TV-episoden gir svar på mange av disse spørsmålene.

Dersom leserne fortsatt har spørsmål etter å ha sett gjennom videoene, er det fullt mulig å stille disse i kommentarfeltet nedenfor. Alle de tre gjestene våre har lovet å bidra med svar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.