FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik er Microsofts «Street Slide»

Tar opp kampen med Googles gatebilder.

29. juli 2010 - 13:10

Google har kommet lengst i kartleggingen av all verdens informasjon, men det betyr ikke at konkurrentene har tenkt til å gi opp.

Microsoft utvikler nå en ny karttjeneste som skal ta opp kampen mot Googles Street View.

Den knytter også sammen bilder tatt på gateplan til en tredimensjonal opplevelse, der brukeren kan navigere rundt. Men de går noen skritt lenger.

Microsofts forskningsavdeling har kommet opp med noe de kaller «Street Slide».

Den store forskjellen ligger i hvordan man beveger seg mellom ulike scener, som for Googles vedkommende er hver tiende meter langs en gate.

Street Slide lar nemlig brukeren zoome ut synsfeltet, for å vise en mye større del av gaten i breddeformat. Det hele ser ganske så lekkert ut.

Den umiddelbare fordelen er at sjansen for å «gå seg bort» reduseres dramatisk. Microsoft ser nok også noen kommersielle fordeler, ettersom bredformatet gjør det mulig å selge annonseplasser under bildene.

Se selv i denne filmsnutten de har lagt ut på Youtube:

Microsoft avslører i videoen at de har laget en iPhone-applikasjon som tar i bruk den nye tjenesten. De planlegger utvilsomt også en versjon til sin kommende Windows Phone 7-plattform.

Vi må nok smøre oss med en god del tålmodighet før tjenesten eventuelt introduseres i Norge. Microsoft har nemlig bare rukket å generere om lag 2.400 panoramascener, ifølge Engadget. Det dekker bare fire kilometer.

Google har på sin side rukket å knipse bilder i store deler av landet. Ved lanseringen av Street View i februar ble det opplyst at Google har tatt flere hundre millioner bilder i Norge.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.