Slik er SwiftKey på iOS 8

Tastatur-app slippes neste uke.

Slik er SwiftKey på iOS 8
Populære SwiftKey kommer til iOS 8 neste uke. Bilde: Swiftkey

Det er allerede godt kjent at kommende iOS 8 vil blant annet åpne for tredjeparts-tastaturer. Tilgangen til forskjellige tastaturtyper er noe Android-brukere har satt pris på i en årrekke.

Blant de mest profilerte tredjeparts-tastaturene er SwiftKey, og iOS 8-versjonen av applikasjonen kommer den 17. september, samme dag som iOS 8 lanseres.

SwiftKey finnes på over 200 millioner Android-enheter, så potensialet er stort på Apple-plattformen også.

Bilde: Swiftkey

Riktignok er det forventet konkurranse, da flere tastatur-utviklere forbereder seg til slipp på iOS-lanseringsdagen. Ikke minst vil Apple selv inkludere en del funksjonalitet som kan sies å være inspirert av SwiftKey (og Swype), nemlig muligheten til å skrive ved å sveipe fingeren mellom tastene. Operativsystemet vil deretter også lære seg brukernes skrivemønster, og bli flinkere til å automatisk foreslå ord over tid.

Denne maskinlærings-funksjonaliteten har lenge vært SwiftKeys sterke punkt, og noe mange brukere setter pris på.

Ifølge Techcrunch har SwiftKey uansett troen på at deres anerkjente brand og mange eksisterende brukere på Android vil bidra til suksess på iOS.

iOS-versjonen av SwiftKey skal blant annet inkludere nettsky-funksjonalitet, der brukernes skrivevaner kan synkroniseres mellom flere enheter. Det vil også være mulig å skrive på to språk samtidig (det gjelder kun engelsk, spansk, fransk og portugisisk).

Grensesnittet for å dra fingeren over tastene vil imidlertid kun fungere på iPhone og iPod Touch til å begynne med, ikke iPad.

Det er også uavklart om SwiftKey vil koste penger på iOS, eller om det vil benytte seg av «freemium»-modellen som ble introdusert på Android tidligere i sommer.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.