BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik er Windows Phone 7

Ny mobilplattform lansert. Kommer i salg før jul.

15. feb. 2010 - 15:13

Microsoft introduserte i dag selskapet nestegenerasjons mobilplattform, Windows Phone 7 Series, under Mobile World Congress 2010 i Barcelona.

De første mobilene som skal baseres på denne plattformen er nå under utvikling, og disse modellene skal komme i salg innen utgangen av 2010, opplyser Microsoft.

Microsoft forteller i en pressemelding at selskapet med Windows Phone 7 Series tar en helt ny tilnærming til mobil-programvare.

På startskjermen skal dynamisk oppdatere «teglsteiner» vise brukerne sanntidsinnhold direkte, i stedet for statiske ikoner som bare utgjør et mellomtrinn på veien til en applikasjon. Dersom en bruker lager en slik teglstein for en venn, vil brukeren kunne se en oppdatert visning av vennen nyeste bilder og meldinger.

Bing blir sentralt for Windows Phone 7, og alle mobilene i serien vil få en egen, fysisk Bing-knapp som gir rask tilgang til søk. Samtlige mobiler skal også ha multitouch-støtte.

Windows Phone 7 Series leveres med det Microsoft kaller Windows Phone-nav, som skal samle relatert innhold fra weben, applikasjoner og tjenester i én enkelt visning. Plattformen vil leveres med seks slike nav.

Windows Phone 7 Series <i>Bilde: Microsoft</i>
Windows Phone 7 Series Bilde: Microsoft

Folk-navet dreier seg naturlig nok om mennesker og samler innhold om hver av brukerens kontakter. Her samles kontaktens informasjonsfeeder og bilder, samt oppdaterte meldinger fra blant annet Facebook og Windows Live.

Bilde-navet skal gjøre det enkelt å dele bilder og videoer med sosiale nettverkstjenester ved hjelp av ett eneste trinn. Mobilen skal også kunne integreres med brukerens fotosamling på web og pc.

Spill-navet gir for første gang mobilbrukere offisiell tilgang til Xbox Live. Dette inkluderer Xbox Live-spill, Spotlight-feed og mulighet til å se en spillers avatar og andre profildata.

Musikk + video-navnet henter mye funksjonalitet fra Microsoft digitale mediespiller, Zune. Den henter innhold fra en brukers pc, nettbaserte musikktjenester og mobilens FM-radio. Brukerne skal kunne dele sine musikkanbefalinger med andre brukere.

Microsoft har dermed mer fokus på konsumentbrukerne enn med tidligere utgaver av selskapets operativsystem for smartmobiler.

Musikk- og video-navet i Windows Phone 7 Series.
Musikk- og video-navet i Windows Phone 7 Series.

Markedsplass-navet lar brukerne oppdage og laste ned applikasjoner og spill.

Office-navnet gir brukerne tilgang til Microsofts Office-plattform, OneNote og SharePoint Workspace på ett og samme sted, hvor brukerne lese, redigere og dele dokumenter. Inkludert er også Outlook Mobile.

Blant selskapene som skal lansere mobiler basert på Windows Phone 7 Series er Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericssson, Toshiba og Qualcomm.

Microsoft har opprettet et eget nettsted for den nye plattformen.

Microsoft skal fortelle mer om de integrerte tjenestene og utviklerverktøy for å bygge på disse under MIX-konferansen i mars.

Ifølge Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, ønsker Microsoft en noe mer enhetlig maskinvare og brukeropplevelse enn det som har vært tilfellet. Samtlige modeller skal bygge på den samme grunnspesifikasjonen. Dette skal gjøre det enklere å vedlikeholde systemet og billigere å utvikle mobilmodeller. Dette skal likevel ikke legge noen demper på partnernes mulighet til å lage innovative løsninger på toppen av plattformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.