FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik får du gratis gummiring fra Apple

«There's an app for that» ...

27. juli 2010 - 13:26

Det fleste har fått med seg at iPhone 4 lanseres i Norge førstkommende fredag. I går ettermiddag ble også noen av prisene klare.

For første gang blir Apples mobiltelefon tilgjengelig for salg uten binding til en teleoperatør her til lands. Det skriver vår søsterpublikasjon DinSide Data.

Apple avslørte mandag ettermiddag sine veiledende norske utsalgspriser.

Den rimeligste iPhone 4 er modellen med 16 gigabyte internminne til 4.890 kroner. Versjonen med 32 gigabyte vil koste 5.790 kroner. Begge prisene inkluderer mva.

Hva dette betyr når salget starter fredag, og i enkelte butikker allerede fra midnatt, er ennå ikke klart. Teleoperatørene holder fremdeles kortene tett til brystet.

- Vi vil komme med mer informasjon senere, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i Netcom til digi.no.

Det som derimot er klart er at kundene ikke får utdelt gratis-fiksen som skal begrense det nå berømte antenneproblemet med iPhone 4. Ikke i butikken når de kjøper produktet.

Apple har lovet å gi bort gummilister til alle som har allerede har kjøpt, og de som innen 30. september kjøper en iPhone 4.

- Dette må kundene ordne selv gjennom Apples nettsted, forteller Erikstad til digi.no.

På egne nettsider for dette formålet oppgir Apple hvordan du skal gå frem, dersom du ønsker å få tilsendt gummibeskyttelsen uten kostnad.

1) Først må du laste ned en app til iPhone fra App Store. Ja, det er faktisk sant.

Programmet heter «iPhone 4 Case Program», som etter det vi opplever bare er tilgjengelig via nettopp en iPhone 4.

2) Start programmet og logg inn med din Apple-ID eller konto i App Store.

3) Velg hvilken beskyttelse du ønsker å motta.

Apple opplyser at tilbudet kun gjelder kunder som kjøper iPhone 4 innen utgangen av september måned. Hva som skjer etter dette tidspunktet er uklart.

De som kjøpte iPhone 4 før den 23. juli, for eksempel nordmenn på reise i utlandet, får enda kortere frist. De loves gratis antenneforing bare frem til og med den 22. august.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.