Slik får du kontroll på Google Desktop

Google Desktop 3 lar brukere dele dokumenter over nettet. Dette er utrygt sier Gartner, men Google deler ut en løsning:

Google Desktop er har blitt en populært program for å finne innhold på sin lokale PC. versjon 3 forbedrer programmet på mange måter, men på et punkt skaper programmet en sikkerhetstrussel, påpekte mange etter lanseringen.

Den nye versjonen gjør det mulig for en bruker å søke i filene på en annen av brukerens maskiner. Funksjonen kalles "Search Across Computers"

Dette gjøres ved at informasjonen brukeren ønsker å gjøre søkbar på denne måten, lastes opp til en Google-server og indekseres der. Filene skal automatisk slettes fra serveren innen 30 dager, men brukeren kan også gi beskjed om umiddelbar sletting.

Men mange, inkludert dem analyseselskapet Gartner, mener at sikkerhetsrisikoen er "uakseptabel". Det skriver selskapet i en fersk analyse som har den utvetydige tittelen "Manage Google's Desktop Search Now or Lock It Out" - administrer Google Desktop Search eller lås den ute.

Og i tillegg til faren for at interne dokumenter glipper ut, mener Gartner at man ikke kan stole på at ansatte selv skiller ut hva de bør dele og ikke dele med sine kollegaer. Det kan fort ligge dokumenter på i en mappe ikke alle andre ansatte skal finne.

Google mener derfor bedrifter må ta et valg: Enten må man blokkere den nye Google Desktop Search helt.

Hvis ikke må man ta i bruk den nye Enterprise-versjonen av programmet. Denne lar IT-sjefen innstille og blokkere bruken av "Search Across Computers". IT-sjefen kan også innstille en lang rekke andre funkjoner i Desktop Search.

Her finner du Enterprise-versjonen av Google Desktop-programmet.

Til toppen