BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik får Microsoft Office ODF-støtte

Dagens Office-installasjoner får full støtte for konkurrerende formater, men bare hvis det er siste versjon.

23. okt. 2008 - 11:08

Microsoft lovet tidligere i år at Office 2007 skal få innebygd støtte for det Open Document Format, som benyttes av blant annet OpenOffice.org.

Dette kommer som følge av at blant annet Belgia har vedtatt at alle offentlige etater skal kunne lese og lagre dokumenter i det åpne formatet.

I Norge er det vedtatt at ODF, sammen med PDF og HTML, skal være de tre formatene som er godkjent for offentlig informasjon. Dette skal tre i kraft 1. januar 2009.

I går kunngjorde selskapet i et blogginnlegg at denne støtten vil innføres sammen med Service Pack 2 (SP2) til kontorsystemet.

Nøyaktig når SP2 vil komme, kan Microsoft foreløpig ikke oppgi, men det vil skje en gang mellom februar og april 2009.

Office 2007 vil i tillegg til ODF, også inkludere støtte for XML Paper Specification (XPS) og Portable Document Format (PDF).

I blogginnlegget listes også en del av de andre, viktigste nyhetene. Der loves det blant annet at kalenderfunksjonaliteten i Outlook skal bli mer pålitelig og at Outlook generelt skal bli raskere.

PowerPoint og Word skal få Object Model-støtte for diagrammer og forbedret diagramfunksjonalitet i Excel.

Dessuten loves det forbedre, kryptografisk funksjonalitet ved å støtte alle kryptografialgoritmer som tilbys av det underliggende operativsystemet.

Det skal bli mulig å dele opp SmartArt-grafikk, noe som skal gjøre det mulig å inkludere animasjoner i SmartArt-grafikken i PowerPoint.

Visio skal kunne eksportere UML-modeller til et XML-format som følger XMI-standarden.

Det loves i tillegg flere forbedringer knyttet til blant annet ytelse og administrasjonsmuligheter blant annet Windows SharePoint Services 3.0, Office Project Web Access og Enterprise Content Management.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.