Slik får sjefen deg til å slite videre

digi.no har spionert på et utvalg av landets svette-sjapper, du vet disse små hacker-bulene, hvor guttene (og jenta) frivillig hensleper døgn etter døgn krumbøyd over et tastatur. Her er 15 tricks sjefen bruker for å få deg til å svette videre.

digi.no har spionert på et utvalg av landets svette-sjapper, du vet disse små hacker-bulene, hvor guttene (og jenta) frivillig hensleper døgn etter døgn krumbøyd over et tastatur. Her er 15 tricks sjefen bruker for å få deg til å svette videre.

digi.no har i all hemmelighet spionert på sjefene i de ny norske teknologiselskapene. Etter mye strev har vi klart å få tak i den hemmelige listen oppstarterne får utdelt fra NHO når de skal rekruttere slavene. Grunnregelen er at ansatte er dyre, og det gjelder å presse dem maksimalt.

Her er tricksene:

1. Del ut opsjoner som kan gi en mulig fremtidig verdi, dersom ALT går bra og staten ikke endrer opsjonsreglene igjen.

2. Installer Espresso-maskiner og sjokolade-automater overalt. Koffeinet og sukkeret gjør de ansatte hyperaktive.

3. Dropp testing av produktene før du starter salget. Da skjerper de ansatte seg og lager kvalitetsprodukter med en gang.

4. Vær sur og grinete. Reorganiser ofte. I it-bransjen blir det tolket som at du er "dynamisk og krevende".

5. Start bedriften din i utkant-Norge. Her er det ingen andre arbeidsgivere de ansatte kan flykte til.

6. Gi de ansatte fete maskiner, så blir de sittende på jobben i stedet for å gå hjem. Hvis de insisterer på å gå hjem, så utstyr dem med hjemmemaskiner. Det er gratis overtid.

7. Ikke ansett jenter, de skal snakke sammen og får barn og sånt.

8. Ikke deleger noe makt, bare ansvar. Går noe galt, skylder du på den som har fått ansvaret, men ikke makten og midlene. Det psykiske presset holder de ansatte våkne - om natten også.

9. Avhold aldri fellesmøter - send i stedet ut halvkryptiske mailer, så slipper du diskusjoner og å bli stilt til ansvar for beslutninger.

10. Ikke gi en krone til videreutdanning - dette fører bare til oppsigelser og lønnskrav.

11. La dine ansatte gå kledd og utsmykket som de vil - det er gratis og de setter åpenbart fryktelig pris på 17 neseringer og grønn hanekam.

12. Kjøp inn en pent brukt ball og sett i gang et bedriftsidrettslag. Dette skjer på kveldstid, men de ansatte blir svært lykkelige over dette "velferdstiltaket".

13. Sørg for en supergrinete sentralborddame. Hun overvåker privatsamtaler og holder hodejegere borte.

14. Kalde kontorer holder de ansatte våkne. Husk at skjermene varmer masse!

15. Egne kontor brukes til å sove, men som sjef må du ha et "møterom" uten glassvegger.

Til toppen