Slik fikser du skriveren

Om sommeren er skriveren ekstra utsatt, på grunn av varme, fuktighet og støv.

Om sommeren er skriveren ekstra utsatt, på grunn av varme, fuktighet og støv.

Xerox og Nordoc Services kommer med noen tips til hvordan du unngår trøbbel med skrivere – og unødvendige hetetokter i sommer.

– Det er stort sett de samme reglene som ellers som gjelder, men pass på å plassere skriveren et sted hvor det ikke er for varmt og fuktig. Maskinen må få tilgang til luft, for den kan få problemer med å fungere skikkelig ved for høye temperaturer, sier Øyvind Danielsen, servicesjef hos Xerox samarbeidspartner Nordoc Services.

– Ikke sett den på gulvet, da vil den suge til seg pollen og annet støv. Pass også på å holde papiret unna solsteken, da unngår du at det krymper og setter seg fast, sier Danielsen.

Han har opplevd ansatte som har gått amok på grunn av printertrøbbel.

– Vi har sett skoavtrykk og maskiner som har fått en skikkelig omgang juling, sier han.

Han har også sett vann komme silende ut av maskinen, fordi papiret har hatt fuktskader.

Printerproblemer og tips:

1. Papirkræsj. Kan skyldes at papiret i skuffen har forskjøvet seg, spesielt hvis nytt papir legges oppå gammelt. Har papiret ligget i solsteken, kan det krympe og sette seg fast. Er det for fuktig, kan vann fordampe fra papiret. Støv er en annen årsak. Tips: Papir er ferskvare, så prøv først å skille nye og gamle ark. Følg instruksjonene på displayet nøye, og dra forsiktig ut arket som har satt seg fast. Bruk riktig papir – oppbevares helst i originalemballasjen i vanlig romtemperatur. Printeren bør stå på et støvfritt sted.

2. Utskriften kommer ikke ut. Noen kan ha prøvd å skrive ut et dokument som sperrer for andre, slik at det blir kø, eller du har valgt et format som printeren ikke forstår. Tips: Slett dokumentet som sperrer. Sjekk at det er riktig papirformat i skuffen. Kanskje prøver du å skrive ut et A3-dokument, og det bare er A4-format i skuffen.

3. Tar lang tid før utskriften kommer ut. Kan skyldes strømbrudd som er så små at du ikke merker dem selv, slik at maskinen får ”hikke”, eller igjen – et dokument som lager kø. Kan også hende at printeren er innstilt på fargeutskrift, slik at det tar lengre tid før dokumentene kommer ut. Tips: Sjekk om maskinen har tatt imot utskriften, ved å sjekke kontrollpanelet på PC-en, hvor utskriftskøen kommer opp. Skru av og på printeren. Slett eventuelt dokumenter som lager kø og be IT-avdelingen sjekke printerserveren. Tar du flest sort/hvitt-utskrifter, er det ikke nødvendig å ha printeren programmert på farge hele tiden.

4. Skjermbilde og utskrift stemmer ikke overens. Den fine blåfargen på skjermen, får en annen nyanse. Power-Point-presentasjonen får ikke helt de fargene du ønsket. Tips: Printeren har en egen måte å tolke dokumentene på, så dette er det ikke så mye å gjøre med. Invester eventuelt i en printer med høy fargekvalitet.

5. Printeren blinker rødt uten kjent grunn. Skyldes systemfeil, for eksempel grunnet strømbrudd. Tips: Skru av og på maskinen.

Til toppen